Diari Més

Municipal

El Vendrell comptarà amb un Banc de Terres per promoure els conreus

L’Ajuntament crearà un nou servei municipal que posarà en contacte els propietaris dels terrenys i els pagesos disposats a treballar-los

Imatge de la essió plenària de l'Ajuntament del Vendrell.

El Vendrell comptarà amb un Banc de Terres per promoure els conreusDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament del Vendrell promourà el conreu de les finques agrícoles que han quedat ermes. Ho farà a través d’un Banc de Terres, un servei municipal que treballarà per difondre les ofertes i demandes de terres de conreu i afavorirà el contacte entre els propietaris que ofereixen terrenys per llogar i els pagesos que els vulguin per cultivar-los.

El Banc de Terres feia ahir un pas endavant després que el ple de l’Ajuntament del Vendrell aprovés, amb la unanimitat dels grups municipals, l’inici de l’expedient per la implantació d’aquest servei. Aquesta proposta per dinamitzar l’activitat a la localitat no era la única iniciativa que el ple del Vendrell va aprovar dimarts. El plenari va tirar endavant també inicialment les bases que regulen la concessió de subvencions a les empreses que contractin persones desocupades del municipi. El punt va quedar aprovat amb 15 vots a favor (govern, C’S, PxC, PP) i quatre en contra (SP, SSP). L’objecte d’aquestes bases, segons l’equip de govern, és subvencionar les empreses, autònoms i comerços del Vendrell i de la comarca del Baix Penedès que facin noves contractacions de persones desocupades.

Un any de contracte

L’Ajuntament subvencionarà fins a un màxim de dotze mesos del contracte i les hores efectuades a la jornada laboral que estiguin reflectides en el contracte de treball, excloent les hores extraordinàries. La quantia de la subvenció per empreses del Vendrell es calcularà atenent a la durada del contracte de treball i a la jornada laboral: 1 euro per hora treballada en el cas de jornada completa i 0,75 euros per hora treballada si és un contracte a jornada parcial. En el supòsit de les empreses de la comarca que contractin treballadors aturats del Vendrell o empreses del Vendrell que contractin treballadors aturats de la comarca, la subvenció serà un 50% inferior.

La nova ordenança reguladora de la instal·lació de terrasses va restar també aprovada dimarts. Tanmateix, seguint la línia del que vénen fent molts ajuntaments, el plenari del Vendrell va aprovar també, per unanimitat, la proposta de revocar l’acord del ple extraordinari de l’Ajuntament de 31 de març de 1964 amb què es va nomenar el dictador Francisco Franco alcalde honorari i perpetu.

El grup Som Poble es va retirar com a convocant de la proposta en afegir-s’hi PlataformaxCatalunya (PxC).

tracking