Diari Més

Salut

Sis infants pateixen afectacions neurològiques agudes per enterovirus i tres d'ells estan a l'UCI

El conseller de Salut ha actualitzat les xifres en resposta a una pregunta parlamentaria

alt

jordi jané, antoni comín

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sismenors estan ingressats per aquest virus a diferents hospitals del país, tresdels quals són a la Unitat de Cures Intensives. Aquest és l'últim balanç de de les xifres del brot d'enterovirus que ha donat el conseller de Salut, Antoni Comín,en resposta a una pregunta parlamentària. En total, en les últimes setmanes s’han detectat 101 casos, la gran majoria dels quals evolucionen favorablement.

Comín ha assegurat que la corba epidemiològica del brot va disminuïnt, tot i no haver finalitzat. El titular de Salut ha defensat que, des de l’inici del brot, el sistema de salut de Catalunya ha reaccionat amb «una eficàcia assistencial absoluta», fins al punt que professionals d’altres comunitats autònomes estatals estan demanant informació i assessorament als caps de servei de pediatria catalans davant l’existència de possibles casos fora de Catalunya.

Per acabar, Comín ha reiterat que tant la conselleria com els professionals han actuat amb màxima responsabilitat i immediatesa davant aquesta situació, com ho demostra el fet que, des del primer dia de detecció del brot, ja es va elaborar i aplicar una primera versió del protocol d’actuació.

tracking