Diari Més

Polèmica per la primera Junta General d'Accionistes del Pius a porta tancada

La Crida per Valls-CUP i Compromís per Valls planten la reunió en suport als treballadors del centre

Els treballadors van haver d'abandonar la sala.

Polèmica per la primera Junta General d'Accionistes del Pius a porta tancadaCUP Valls/twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El plenari de Valls va viure moments de tensió, dimarts, després que l’alcalde, Albert Batet, decidís celebrar la Junta general d’accionistes del Pius Hospital de Valls a porta tancada. Els treballadors del centre sanitari, que omplien la sala durant la sessió, van quedar fora, i els membres de la CUP i d’ICV de Valls van plantar la sessió de la junta d’accionistes per fer costat als treballadors.

Habitualment, les juntes generals d’accionistes dels òrgans i empreses municipals són obertes al públic, segons el comunicat emès per la Crida per Valls-CUP. «En opinió dels dos partits –Crida per Valls-CUP i Compromís per Valls– aquesta decisió del govern és un menyspreu a les persones que volien seguir especialment la junta del Pius i que, en aquell moment, omplien la sala», afirmen. Segons els regidors d’aquests grups municipals, han demanat explicacions a l’alcalde sobre la seva decisió, però només han rebut respostes «ambigües i mancades de raonament».

Dimarts, treballadors i representants del comitè del Pius Hospital van omplir la sala en una acció de protesta que havien convocat per denunciar la seva situació. La decisió de l’alcalde va provocar la indignació entre els assistents. El portaveu del grup de la CUP, Francesc Martinell, i el regidor d’ICV, Ramon Font, van demanar si hi havia algun argument jurídic per fer la junta sense públic, mesura no prevista en els estatuts i, en no rebre cap resposta satisfactòria, van decidir absentar-se com a senyal de protesta.

Els grups municipals de Crida per Valls-CUP i Compromís per Valls tenien preparat tot un seguit de preguntes sobre la situació del Pius Hospital i sobre la residència Alt Camp, qüestions que els mateixos treballadors els havien traslladat. Entre aquestes, si la gerència i la presidència de l’hospital estaven disposats a valorar alternatives aconseguir un finançament alternatiu pel centre hospitalari o si hi ha la intenció d’augmentar la ràtio de llistes d’hospitalització per habitant, actualment molt per sota de la mitjana catalana. Aquestes eren algunes de les qüestions que volia formular el grup de la CUP.

Per la seva banda, el grup de Compromís per Valls, volia preguntar sobre les mesures previstes per millorar els comptes anuals deficitaris de centre hospitalari.

tracking