Diari Més

Cambrils aprova un ple energètic per reduir un 20% els gasos d'efecte hivernacle

El ple de l’Ajuntament fa un pas endavant per la demolició del pont de l’avinguda Baix Camp

Imatge del pont del pas de l'antiga nacional pel municipi.

Cambrils aprova un ple energètic per reduir un 20% els gasos d'efecte hivernacleGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils ha aprovat la primera fase d’elaboració del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) que serà l’eina que guiarà al municipi a arribar l’any 2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle respecte el 2005, complint amb els compromisos adquirits en el marc del Pacte d’Alcaldes.

El municipi ha finalitzat la primera fase, que ha consistit en realitzar un inventari municipals de consums energètics i d’emissions de gasos d’efecte hivernacle associats als principals sectors d’activitat. L’inventari ha permès detectar els sectors que tenen major impacte a nivell d’emissions, com són el transport i el sector domèstic, causants del 44% i el 26% de les emissions, respectivament. De la mateixa manera, ha permès conèixer el total d’emissions de gasos d’efecte hivernacle del 2005, que es comptabilitzen en 167.725 t CO2, i calcular el 20% de reducció pel 2020 a què es van comprometre el 2014 quan van firmar el Pacte d’Alcaldes. Per aconseguir aquesta reducció del 20% que correspon a 33.545 t CO2, l’Ajuntament de Cambrils portarà a terme diverses accions, tant en l’àmbit municipal, com del propi Ajuntament, sobre els sectors d’afectació del PAES com són el terciari, el residencial, el transport i el tractament de residus.

L’Ajuntament de Cambrils ja ha iniciat la segona fase on es definirà el Pla d’Acció que ha de permetre assolir els objectius de reducció establerts. Properament es convocarà un procés de participació ciutadana per acabar de definir el Pla d’Acció.

El PAES es va aprovar ahir per unanimitat de tots els regidors i regidores del consistori.

Demolició del pont

D’altra banda, el ple feia ahir un pas més en la demolició del pont i la urbanització parcial de l’avinguda Baix Camp. En concret, el plenari va aprovar el compromís de crèdits de l’exercici 2017 dins la despesa plurianual 2015-2017. El compromís inclou també la segona fase de construcció del nou pont sobre la riera d’Alforja.

Aquest era un tràmit que es feia seguint la recomanació dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Cambrils i implica que caldrà fer un únic concurs públic per a les dues fases de les obres, guanyant així en celeritat a l’hora que el projecte vegi la llum.

La proposta va comptar ahir comptat amb el suport de l’equip de govern (ERC, CIU i PSC) a més de NMC i PP. Pel que fa a C’s es va abstenir i AdC, va votar en contra.

tracking