Diari Més

ENOLOGIA

Vuit subzones vitivinícoles formaran la DO Penedès enlloc de les set inicials

El Consell Regulador aprovarà els noms el proper octubre, i confirma que es podran utilitzar a la verema d'aquest 2016

Imatge d'arxiu d'unes vinyes del Penedès, amb un cotxe al fons de la imatge.

Vuit subzones vitivinícoles formaran la DO Penedès enlloc de les set inicialsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La DO Penedès finalment comptarà amb vuit subzones vitivinícoles, i no set, com es recollia en la proposta presentada fa poc més d'un any. L'últim ple del Consell Reguladorde la DOha donat llum verda a la subdivisió, que tanca gairebé 15 anys de debat sobre la necessitat de reconèixer la singularitat dels diferents territoris que integren el Penedès. De moment, però, els noms oficials de cadascuna de les subzones no s'han aprovat, i es preveu fixar-los al ple del mes d'octubre. De totes maneres, les set subzones que s'havien aprovat el mes d'abril del passat 2015 eren les següents:Conca del riu Anoia, Valls del Bitlles Anoia, Conca del riu Foix, Serra d'Ancosa, Massís del Garraf i Costers de l'Ordal, Marina del Garraf i Costers del Montmell.

El Consell Regulador sí que ha confirmat, en canvi, que aquests nous noms es podran utilitzar als vins de la verema d'aquest any. En tots els casos, hauran de ser vins 100% ecològics amb tot el raïm provinent de la subzona en qüestió, si bé després el vi es podrà elaborar a qualsevol celler de la DO Penedès.

La Denominació d'Origen Penedès destaca que l'etiquetatge amb les noves subzones serà voluntari, però considera que és un element que es pot convertir en un «nou valor afegit»pels vins. El president de la DO Penedesenca, Josep Maria Albet, ha subratllat que la divisió aprovada segueix els passos de la Borgonya francesa i ha assegurat que «sense cap mena de dubte, servirà per prestigiar el Penedès». «Les possibilitats que s'obren ara són increïbles», ha afegit.

tracking