Diari Més

Judicial

La justícia exclou del Cas Innova a cinc regidors de l'Ajuntament de Vila-seca

L’alcalde Josep Poblet, la regidora d’Urbanisme i l’arquitecte municipal continuen investigats per una possible prevaricació administrativa

Ajuntament de Vila-seca.

La justícia exclou del Cas Innova a cinc regidors de l'Ajuntament de Vila-seca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció número 5 de Tarragona ha exclòs del procediment judicial, vinculat amb el Cas Innova, a cinc regidors de l’Ajuntament de Vila-seca. L’alcalde, Josep Poblet, la regidora d’Urbanisme, Manuela Moya, i l’arquitecte municipal Rafael Bertrán, continuen sent objecte d’investigació per la justícia.

Poblet i els sis regidors formaven la junta de govern local que va autoritzar els tràmits per construir un ambulatori a Vila-seca, i per contractar a l’arquitecte Jorge Batesteza, imputat en el Cas Innova per presumptes pagaments irregulars en la construcció de l’hospital de Reus.

La justícia està investigant l’Ajuntament de Vila-seca perquè s’haurien pagat 50.000 euros a l’arquitecte pels seus serveis en contractes fraccionats. L’Ajuntament va al·legar que el jutjat número 3 de Reus havia estat incompetent, ja que Vila-seca pertany al partit judicial de Tarragona, i no tenien cap relació amb el conglomerat d’empreses municipals Innova, objecte d’investigació.

Així doncs, el jutjat número 3 de Reus va imputar a l’alcalde i a sis regidors per presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, blanqueig de capital i falsedat documental, entre d’altres.

Finalment, el Jutjat d’Instrucció número 5 de Tarragona ha exclòs a cinc dels regidors de la investigació, «per no existir indicis suficients de la comissió del delicte», explica la resolució. L’Ajuntament de Vila-seca, en un comunicat, ha valorat positivament que sigui un jutjat de Tarragona l’encarregat de prendre aquesta decisió.

La resolució judicial ratifica que els treballs encarregats a l’arquitecte Batesteza, «es van executar en interès general de l’Ajuntament» i que «l’import percebut per l’encàrrec adjudicat no es considera desproporcionat».

Per altra banda, l’alcalde, la regidora d’Urbanisme i l’arquitecte municipal segueixen investigats pel possible pagament fraccionat del contracte. És per això que l’Ajuntament de Vila-seca ha confirmat que presentarà, davant l’Audiència Nacional, un recurs d’apel·lació per tal d’obtenir el definitiu sobreseïment«i així s’arxivi el cas».

tracking