Diari Més

​Una dona s'enfronta a 13 anys de presó per calar foc al matalàs de casa seva

S'estava discutint amb la seva parella quan va incendiar-lo

​Una dona s'enfronta a 13 anys de presó per calar foc al matalàs de casa seva

​Una dona s'enfronta a 13 anys de presó per calar foc al matalàs de casa sevaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Tarragona demana tretze anys de presó a Eila G. G. per calar foc al matalàs de casa seva, a la Selva del Camp. L'acusada s'estava discutint amb la seva parella (Jacint F.), quan enmig de la baralla va encendre el matalàs. A banda de la pena de presó, el ministeri fiscal reclama que la dona indemnitzi amb 5085 euros al seu company, amb 80 euros a la comunitat de veïns del bloc de pisos on van ocórrer els fets, i amb 240 a cadascun dels tres Mossos d'Esquadra que van patir una intoxicació de fum, durant les tasques de desallotjament de l'edifici.

Els fets van ocórrer el 13 de maig de 2013, quan en plena baralla amb la seva parella, l'acusada va incendiar el matalàs de l'habitació. Jacint F. va intentar sufocar el foc sense èxit. L'incendi va causar una gran quantitat de fum, que es va estendre per tota l'escala del bloc de pisos.

En el moment dels fets una vintena de veïns es trobaven a la propietat. Els de les plantes baixes van ser confinats a l'interior dels seus habitatges, mentre que dos de la cinquena planta, i dos més, d'edat avançada, de la quarta, van haver de ser evacuats pels Mossos d'Esquadra. Durant l'operatiu, tres agents van patir lesions per la inhalació del fum durant l'operatiu.

Per a la Fiscalia, els fets constitueixen un delicte d'incendi amb risc per a les persones, amb «l'atenuant de l'alteració psicològica» que patia l'acusada. Per tot això, demanen 13 anys de presó i les indemnitzacions al propietari del domicili, a la comunitat de veïns i als Mossos d'Esquadra ferits.

tracking