Diari Més

Competitivitat

El Tarragonès és la comarca més competitiva de la demarcació

L'Índex ADEPG 2016 revela que el Priorat i la Terra Alta són les menys competitives de Catalunya

Frigicoll traslladarà i ampliarà la seva central logística, ubicant-la al poligon industrial de Valls

Frigicoll traslladarà i ampliarà la seva central logística, ubicant-la al poligon industrial de VallsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tarragonès es manté, per quart any consecutiu, com la comarca més competitiva de la demarcació. Aquestes dades són les que ha facilitat l’Índex ADEPG 2016 sobre l'any 2015, anàlisiimpulsat per l’Associació d'Empresaris de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf (ADEPG). Per dotzè any consecutiu, el grup publica aquest estudi per analitzar la competitivitat de les comarques catalanes i veure’n l’evolució any rere any.

El final del llistat el protagonitzen dues comarques tarragonines. El Priorat se situa a la 41a posició de les 42 comarques totals del país, baixant dues posicions respecte el 2014. La Terra Alta, per la seva banda, es troba a l’últim lloc del llistat, perdent la 41a posició del 2014 i passant a la 42a. Per darrere del Tarragonès, la comarca de la província que més puntuació ha rebut a l’estudi és el Baix Camp, que repeteix la desena posició del 2014.

Repàs de puntuacions

L’Alt Camp és una de les comarques tarragonines que més posicions ha perdut respecte el 2014, passant de la setena a la dotzena el 2015. El Baix Penedès és la quarta del territori, situant-se en la 16a posició del total del país i recuperant tres posicions respecte el 2014. El Baix Ebre recupera cinc posicions, passant de la 24a a la 19a. La Conca de Barberà descendeix de la 23a la 25a, mentre que el Montsià passa de la 35a a la 31 i la Ribera d’Ebre de la 36a a la 35a, abans del Priorat i la Terra Alta.

L’estudi analitza un total de deu factors, i elabora un rànquing en funció de la puntuació obtinguda dels territoris en cada part. La sostenibilitat social, la medi ambiental, la qualificació dels recursos humans i recursos per a l'educació i la formació professional, la infraestructura de transport i comunicacions, la disponibilitat de sòl i espai per a l'activitat econòmica, la disponibilitat de pols de desenvolupament i infraestructures, l’accés als mercats de clients i proveïdors i accés a la informació, la innovació i desenvolupament tecnològic, el volum de mercat i d'activitat i l’esperit emprenedor i dinamisme empresarial són les categories analitzades.

Pel que fa al rànquing per factors, el Tarragonès se situa en tercera posició en qualificació dels recursos humans, i l’Alt Camp també es troba en tercera posició pel que fa a la innovació i el desenvolupament tecnològic.

tracking