Diari Més

El Conservatori diu adéu a una «collita excepcional»

Dimecres es van entregar els diplomes de Grau professional i va culminar el cicle d’audicions a l’aire lliure

Imatge del concert a la plaça de l'Estudi de Vila-seca.

El Conservatori de Vila-seca diu adéu a una «collita excepcional»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dimecres 22 de juny els professors del Conservatori de Música de Vila-seca van pujar a l’escenari de l’Auditori Josep Carreras per fer entrega dels diplomes als alumnes que aquest mes de juny acaben els seus estudis al centre. En total han estat 30 estudiants, molts dels quals no van poder assistir a l’acte a Vila-seca perquè es trobaven fent proves d’accés a escoles de música repartides per tot l’Estat Espanyol.

Josep Solórzano, director del Conservatori, apuntava que enguany la xifra d’estudiants que han decidit accedir als estudis superiors de música és de rècord, ja que són 16. «Feia temps que no en teníem tants, tot i que sabem que, segons les xifres del Departament d’Ensenyament, el Conservatori de Vila-seca és dels que aporta més alumnes als estudis de superior de Catalunya des del punt de vista de proporcionalitat respecte al nombre d’habitants del municipi i del nombre d’estudiants del centre».

Satisfacció dels docents

Solórzano, que va qualificar la promoció que ahir s’acomiadava de «collita excepcional», apuntava que, a banda de la satisfacció dels docents per aportar tants alumnes als estudis superiors, aquesta xifra és també un indicatiu de que les coses s’estan fent bé: «ens fa pensar que tenim una bona salut pedagògica, i això dóna molt de sentit al nostre dia a dia. Saber que hem pogut acompanyar de la mà els alumnes, molts dels quals van entrar amb cinc anys i ara marxen amb divuit, per aquest itinerari, per a nosaltres és màgic. Ara els alliberem perquè vagin a un altre lloc, on algú altre els agafarà la mà».

Amb l’entrega dels diplomes es posava fi a un cicle d’actes per celebrar el final de curs que havia començat uns dies abans, el dijous 16 de juny. Aquest any, com a novetat, el Conservatori ha volgut treure la música al carrer, i ha programat quatre espectacles per tal que els alumnes de l’escola poguessin mostrar a tots els habitants del municipi el treball que han fet durant tot l’any. A més, tal com apuntava Josep Solórzano, també es buscava que el Conservatori estigués ben representat en el mapa social i musical de la vila.

La primera audició de final de curs es va fer el dijous 16 a la plaça d’Estudi. Allà hi van actuar Hugo Campoy, Josep Rovira i Marc Anguera. Tot seguit van pujar a l’escenari el Conjunt de violoncels David Popper, que van actuar sota la direcció de David Blay López. A continuació el públic va gaudir amb les interpretacions del Conjunt de vent Franz Danzi, que va comptar amb la direcció i els arranjaments d’Antoni Alburquerque Subirats; i finalment l’audició es va tancar amb el Cor Contraveus, que va estar acompanyat al piano per Heidrun Bergander i Marc Torres.

L’endemà divendres l’escenari va ser els jardins de la Biblioteca. El Cor Allegro, amb Maribel Marín a la direcció i Marc Torres al piano, va començar el recital. Tot seguit va actuar el Conjunt de guitarres Emili Pujol, amb direcció i arranjaments de Salvador Parra, i van cloure el concert els intèrprets Oriol Almodóvar, Marc Cubero, Sarai Martínez, Jesús Moreno, Rafael Rubio i Ignasi Candelas, acompanyats al piano per Heidrun Bergander i Marc Torres.

El dilluns dia 20 la cita va ser a la plaça de Voltes, on va encetar la tarda el Cor Vivaldi, dirigit per Charo García i amb Marc Torres al piano. Els van seguir Aina Hujic, Martí Rosselló, Alba García, Marta Rius, Carolina Rodríguez, Cèlia Margalef, Jordina Torrents, Sandra Plademunt i Raquel García. Després de l’actuació de l’Aula d’interpretació i escena de Cant es van entregar els diplomes de nivell elemental.

Finalment, el dimecres 21 van actuar a l’Auditori Adrián Morena, Àngela Guillén i Erney Felipe Acosta. Van tancar les audicions el Cor Sant Esteve, que va cantar sota la direcció de Charo García i amb Marc Torres al piano.

tracking