Diari Més

L'Àliga crida als vallencs per a participar en la festa de Sant Joan

Aquest dimarts es presentarà l’Àliga petita, a les set a la plaça del Blat, modelada per Anton Gurí

Els Nans de la ciutat saludant als nens i nenes que van omplir la plaça del Blat.

L'Àliga crida als vallencs per a participar en la festa de Sant JoanCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Valls encetava ahir oficialment la festa major de Sant Joan. Ho feia amb la crida a la festa, un acte protagonitzat per l’Àliga que va sortir al balcó del saló de plens a dos quarts de vuit de la tarda per, seguidament, donar lloc a la introducció al Conte de la Festa Major, enguany a càrrec de Pep Callau, l’animador del Barça des del 2009. Callau va ser l’encarregat ahi de convocar els infants a la plaça per intentar convéncer els Nans de Valls a què continuïn participant en el seguici festiu de les festes vallenques. I és que la jubilació dels Nans de Valls, que enguany compleixen 65 anys, és el fil argumental del Conte de la Festa Major.

Després de la intervenció de Callau, els globus blancs i vermells, que romanien penjats a les façanes de la plaça del Blat, es van despenjar. La pluja de globus va acabar a les mans dels infants que es concentraven a la plaça i que van protagonitzar la gran Petada de Globus.

Amb els Nans de Valls com a amfitrions, acompanyats pel pregoner, la cercavila festiva va dirigir-se a la plaça del Pati, en l’Anada a la Tronada.

L’àliga petita

D’aquesta manera, la ciutat de Valls encetava el programa d’actes de la Festa Major de Sant Joan. Aquest dimarts, mentre l’Àliga vigilarà els vallencs durant tot el dia des del balcó de l’Ajuntament, es presentarà l’Àliga petita, que ha estat modelada per l’escultor Anton Gurí Comas. La presentació serà a les set de la tarda, a la plaça del Blat.

tracking