Diari Més

Agricultura

Els drons arriben als camps de cultiu

Barberà de la Conca acollirà, el dia 28 de juny, unes jornades dedicades a les innovacions tecnològiques en l’agricultura

Els drons permeten visualitzar, a través d'imatges, les diferències en l'aspecte del cultiu.

Els drons arriben als camps de cultiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dins del marc de la VII edició de la Festa del Trepat, que tindrà lloc aquest cap de setmana a Barberà de la Conca, se celebrarà la jornada tècnica de ‘Teledetecció en viticultura; tècnica i rendibilitat’. La jornada, que es portarà a terme durant el matí del dimarts 28 de juny, aplegarà una bona representació d’experts d’alt nivell en l’àmbit de les innovacions tecnològiques en l’agricultura.

La teledetecció agrícola és una tècnica que permet obtenir informació de la vegetació sense necessitat d’estar en contacte directe amb ella. Els drons permeten visualitzar, a través d’imatges, les diferències en l’aspecte del cultiu.

Aquesta tècnica, que té 40 anys d’història, està avui a l’abast de gairebé qualsevol explotació agrària. Fins ara aquesta tecnologia era difícil d’implementar perquè combina moltes àrees, però actualment ja s’està introduint entre els empresaris agraris com una solució simple i amb bons retorns econòmics.

En la sessió del 28 de juny es presentaran múltiples solucions en els diferents àmbits de treball: vols i presa d’imatge, tractament de dades, interpretació i presa de decisions.

La jornada, emmarcada en la festa del vi de la Conca de Barberà, és gratuïta,però cal inscriure’s prèviament a través de la pàgina web www.ruralcat.net/preinscripcionspatt.

tracking