Diari Més

Indústria

Acord per millorar la informació que les químiques faciliten en casos d'incidents

La Generalitat i la patronal química AEQT de Tarragona han ampliat el format dels comunicats i han pactat un procediment d'actuació en episodis d'olors

Imatge del passat dilluns, quan les torxes de Dow i Repsol treien fum negre.

La Generalitat obre un expedient informatiu a l'episodi de les torxesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) han acordat aquest dimarts ampliar el format dels comunicats que les empreses aporten a l'Administració en casos d'incidents. L'objectiu és poder millorar la qualitat de la informació que després es transmet als ciutadans. A més, també han pactat un procediment d'actuació en episodis d'olors a les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès, a partir de les trucades que es reben a través del telèfon d'emergències 112. En funció de la seva incidència, es qualificarà la seva rellevància i s'investigarà el seu origen, bé sigui de la gran indústria, urbà, agrícola o dubtós. Les mesures s'han aprovat durant una reunió de la comissió de seguiment de l'acord voluntari de col·laboració entre els dos ens.

Totes aquestes decisions s’han pres en el marc de la reunió anual de la Comissió de Seguiment de l’acord voluntari entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’AEQT, principal entitat representativa de la indústria química al Camp de Tarragona. L’acord, vigent des de l’any 2005 i ratificat i ampliat l’any 2012, promou la millora en el comportament ambiental de les activitats del sector a través de l’aplicació progressiva de les millors tècniques disponibles i la reducció del seu impacte ambiental. D’aquesta manera, s’estableixen els criteris de sistematització per al seguiment de les emissions fugitives; la reducció de la contaminació del medi marí; l’augment de l’aprofitament energètic; la reducció de la contaminació acústica i lumínica; i la millora de la comunicació entre les empreses i les administracions actuants quan es produeixen situacions anormals de funcionament de les activitats.

tracking