Diari Més

Mobilitat

El Govern i la Plataforma Transport Públic, units per reclamar un millor servei ferroviari

Òscar Peris s'ha reunit amb representants de la plataforma per tractar sobre els incidents de les darreres setmanes

El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, reunit amb representants de la Plataforma Transport Públic de Tarragona per tractar sobre la seqüència d'incidents ocorreguts a les línies ferroviàries del sud del país, el 20 de juny de 2016

Adif, malestar, retard, tren, Renfe, PTP, Transport, xarxa, ferroviari, Plataforma, Govern, Òscar Peris, Daniel Pi, PúblicACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat territorial del Govern a Tarragona, Òscar Peris, s'ha reunit aquest dilluns al migdia amb representants de la Plataforma Transport Públic (PTP) de Tarragona per tractar sobre la seqüència d'incidents ocorreguts les darreres setmanes a les línies ferroviàries del sud del país. En el transcurs de la trobada, que ha tingut lloc a la delegació del Govern a Tarragona, Òscar Peris ha explicat que ja ha sol·licitat una reunió amb responsables d'Adif per tractar sobre la manca d'inversions a la xarxa ferroviària convencional del Camp de Tarragona i s'ha posat a disposició de la Plataforma per fer pressió conjunta tant a Adif com a Renfe per tal que millori el servei.

«Les línies estan col·lapsades i els passatgers de les nostres comarques estan patint retards inacceptables i esgarrifosos», ha assegurat el delegat del Govern, qui ha reclamat a les companyies que «tinguin consideració pel territori, perquè aquesta situació repercuteix negativament en l'eficiència i la competitivitat de les nostres comarques. I això no ho podem permetre».

Per la seva banda, el portaveu de la PTP Tarragona, Daniel Pi, s'ha mostrat contundent: «No podem continuar amb una situació en què els passatgers ens considerem segrestats per un servei absolutament fora de lloc i ineficaç». En aquest sentit, ha explicat que «la gent que fem servir el tren ens trobem cada dia amb retards, amb vehicles vells, amb què ningú no ens informa dels motius dels retards; ens trobem amb una pèrdua de temps de recorregut; els trens triguen més avui que abans, i sobretot el que no sabem és quan s'arreglarà això». «Hi ha moltes obres en marxa però algunes no només no aporten res, sinó que fins i tot poden empitjorar els problemes d'una demarcació que ja és la més mal servida de Catalunya», ha lamentat Pi.

El delegat del Govern té previst reunir-se durant les properes setmanes amb responsables de Renfe i Adif per expressar el mal estar dels usuaris de les comarques del Camp de Tarragona per la situació dels trens.

tracking