Diari Més

Política

Les juntes electorals de Tarragona, Reus, El Vendrell i Tortosa ordenen retirar les estelades d'espais públics

Valls encara no s’ha pronunciat a la petició de l’entitat contrària a la independència de Catalunya, Societat Civil Catalana

El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Martí, penjant una bandera estelada a la finestra del despatx.

Les juntes electorals de Tarragona, Reus, El Vendrell i Tortosa ordenen retirar les estelades dels espais públicsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les juntes electorals de Tarragona, Reus, El Vendrell i Tortosa ordenen retirar les estelades dels espais públics. Però no han estat les úniques. Fins a 104 banderes independentistas d’edificis i espais de titularitat municipal hauran de retirar-se, arran de les denúncies cursades per l’entitat Societat Civil Catalana.

En concret, l'entitat contrària a la independència de Catalunya, en el marc de la seva campanya ‘Aquí, no! Per uns espais públics de tots!’ va posar en coneixement de l'administració electoral un llistat amb 446 ubicacions «il·legals» corresponents a 340 municipis.

Segons ha informat Societat Civil Catalana en un comunicat, ha obtingut una resposta favorable a la seva petició de «neutralitat de les institucions» a 14 de les 30 Juntes Electorals de Zona: Arenys, Manresa, Girona, Granollers, Igualada, Reus, Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa, Tortosa, El Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

L'entitat ha requerit a la resta de Juntes Electorals de Zona —Balaguer, Barcelona, Berga, Cervera, Figueres, l'Hospitalet de Llobregat, la Bisbal de L'Empordà, Lleida, Mataró, Olot, Puigcerdà, Sabadell, La Seu d'Urgell, Tremp, Valls i Vic— que «es pronunciïn en relació amb aquest tema, ja que encara no ho han fet».

Societat Civil Catalana ha subratllat que el Tribunal Suprem va assenyalar que «la bandera estelada no és una bandera oficial de Catalunya sinó que només representa les aspiracions d'una part dels catalans i, per tant, no pot ser utilitzada per les administracions ni als espais de titularitat pública ni als edificis oficials».

tracking