Diari Més

Turisme

Es preveu que la despesa dels turistes a la Costa Daurada s'incrementi un 3%

Un estudi indica que el turisme català i espanyol continuarà amb la tendència positiva de l'any 2015, i el mercat britànic liderarà l'arribada de turistes internacionals

Les reserves d'última hora i el temps condicionen el turisme durant la Setmana Santa

Les reserves d'última hora i el temps condicionen el turisme durant la Setmana SantaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada turística del 2016 serà positiva tant a la Costa Daurada com a les Terres de l'Ebre, seguint amb la tendència creixent que ja va experimentar el sector l'any anterior. Aquesta és la previsió que fa el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona després de l'anàlisi de les dades del Instituto de Estudios Turísticos, organisme que depèn del Ministerio del Interior, corresponents al primer trimestre de l'any.

En aquest sentit, es preveu un bon comportament dels principals mercats emissors, liderats pel mercat domèstic, el català i l'espanyol, i seguits pel britànic. En canvi, l'arribada de turistes russos disminuirà atès que aquest mercat presenta algunes dificultats. Amb tot, es preveu que la despesa dels turistes a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre augmenti i se situï en un nivell de creixement superior al 3%.

L'augment de les connexions aèries entrel'Estat i els països emissors són un dels principals indicadors que mostrenles bones perspectives. A més, el fluxe de turistes provinents dels principals mercats europeuscap a Espanya durant els primers mesos de l'any també mostrauna tendència positiva, que s'espera que es mantingui durant l'estiu.

El mercat rus no repunta

L'estudi també posa sobre la taula que la debilitat del rublecontinua afectant el mercat rus. Des del gener del 2014 ja s'acumula una depreciació del 60%.El conflicte amb Turquia, però, podria comportar una certa recuperació, donada la necessitat de ressituar 900.000 clients a d'altres indrets de la Mediterrània, tot i que el mercat és fràgil i volàtil ara mateix.

tracking