Diari Més

La Ruta de Tapes de Valls inclou una tapa per a celíacs

La tapa és un tàrtar de salmó amb crema de iogurt, i es podrà tastar en dos estands de la seu de la ruta a la Vil·la Romana els dies 17, 18 i 19 de juny

El representant vallenc de l'Associació Catalana de Celíacs, Gabriel Plana, i el regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, presentant la tapa.

La Ruta de Tapes de Valls inclou una tapa per a celíacsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Ruta de Tapes de Valls inclou, per primera vegada, una tapa sense gluten. La iniciativa, fruit d’un acord entre l’Ajuntament, l’Associació de Restauradors de Valls i l’Associació Catalana de Celíacs, ha facilitat que els celíacs puguin participar, a partir d’ara, d’aquest esdeveniment gastronòmic vallenc.

La tapa és un tàrtar de salmó amb crema de iogurt elaborat per l'Associació de Restauradors i que estarà a disposició dels interessats en tastar-la en dos estands de la seu de la Ruta de Tapes a la Vil·la Romana els dies 17, 18 i 19 de juny. Aquesta tapa inclou els següents ingredients: salmó, salmó fumat, cogombrets, tàperes, ceba, iogurt i anet. El col·lectiu celíac també podrà combinar la tapa amb una cervesa sense gluten.

El representant vallenc de l'Associació Catalana de Celíacs, Gabriel Plana, ha valorat molt positivament que s'hagi inclòs una oferta de tapa sense gluten a la ruta i ha qualificat de «punt d'inflexió» aquest fet, ja que obre la porta a seguir treballant perquè la restauració vallenca inclogui cada cop més plats aptes per a les persones amb intolerància al gluten.

Per la seva part, el regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, ha volgut remarcar que la inclusió de la tapa apta per a celíacs dóna compliment al compromís assolit per l'Ajuntament de Valls a través de la moció aprovada pel Ple al mes de març passat on, entre altres disposicions, el consistori es comprometia a introduir una oferta gastronòmica per a celíacs en els actes i esdeveniments que organitzés.

tracking