Diari Més

Polèmica

La plantilla de la presó demana més personal després dels últims incidents

Els sindicats es reuneixen amb la direcció del centre de Mas Enric i reclamen també més seguretat

La piscina del centre penitenciari, un dels nous espais del que gaudeixen els interns.

La plantilla de la presó demana més personal després dels últims incidentsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els darrers incidents succeïts al centre penitenciari de Mas Enric, al Catllar, han posat en evidència la manca de personal, segons els sindicats. Representants de CCOO, UGT, Csif, Catac i Acaip-Cat es van reunir ahir amb la direcció de la presó per demanar que s’incrementi la plantilla, que no té les dimensions que el nou centre requereix, segons aquests. Tot i que la direcció del centre hauria elevat la petició al departament de Justícia, els sindicats creuen que la Generalitat no està per la labor d’atendre les seves demandes.

La manca de personal, segons els sindicats, compromet la seguretat dels mateixos treballadors. La matinada del 7 de juny, un intern va calar foc a una cel·la i va provocar una gran fumarada que va obligar a evacuar els noranta interns del mòdul 2 de la presó. Aquella nit, la guàrdia la cobrien vuit funcionaris, els quals van requerir reforços. Anteriorment, el 27 de maig, un grup d’interns va protagonitzar una plantada per la «mala qualitat dels àpats». El passat 10 de juny la presó de Mas Enric vivia una nova situació de tensió, que es va saldar amb el trasllat de vuit presos a altres centres penitenciaris.

«Les guàrdies es fan amb dotze persones, el servei de nit està penjat i els caps de setmana la presó està sota mínims pel que fa a personal. Els relleus són molt complexos», denuncien fonts sindicals.

Des de la seva inauguració, el centre penitenciari només ha incorporat cinc treballadors a la seva plantilla. Tot i que el nombre de presos és, de moment, pràcticament el mateix que el que hi havia a la presó urbana de Tarragona, la dimensió més gran de Mas Enric fa que hi hagi més espais per vigilar. «A Mas Enric hi ha un poliesportiu, que abans no tenien i que s’ha de vigilar. El centre educatiu no es pot obrir, si no hi ha personal per vigilar-lo. Els tallers són més grans i cada mòdul té cabines. Hi ha molts més accessos», afirmen des dels sindicats, els quals es mostren preocupats per l’inici de les vacances de part de la plantilla.

Tanmateix, els representants sindicals van demanar ahir a la direcció del centre l’increment de mesures de seguretat. Segons fonts sindicals, durant l’episodi de l’incendi a una de les cel·les va quedar en evidència la manca d’extractors de fum. La fumarada es va escampar ràpidament a totes les plantes del mòdul, fet que va obligar a l’evacuació del mateix. Els sindicats demanen també més formació per la plantilla.

tracking