Diari Més

Neix un projecte per saber com i on es produeix allò que mengem

El cap de setmana del 17, 18 i 19 de juny, quatre explotacions agràries, set restaurants i cinc allotjaments rurals participaran a la primera edició de Benvinguts a pagès

Neix un projecte per saber com i on es produeix allò que mengem

Neix un projecte per saber com i on es produeix allò que mengemCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veure com i on es produeixen els aliments que ens arriben a taula, saber com treballen els pagesos, descobrir els productes de temporada, visitar hortes, vinyes, oliveres, granges, ramats, productors de mel o de sidra… Aquest és l’esperit de la primera edició de Benvinguts a pagès, un cap de setmana de portes obertes a unes 150 explotacions agràries i ramaderes arreu de Catalunya, amb la complicitat d’uns 200 restaurants i uns 250 allotjaments, que també participen a la campanya i que oferiran el menú Benvinguts a pagès, amb producte de proximitat, i paquets especials d’allotjament de cap de setmana.

Benvinguts a pagès és una experiència turística diferent que permet que cadascú organitzi el seu cap de setmana a mida en qualsevol punt de la geografia catalana. A través del web www.benvingutsapages.cat, els visitants poden consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen en la iniciativa, i triar quines cases de pagès volen visitar, quantes nits volen passar fora, on es volen allotjar i on volen reservar el seu menú especial de producte de proximitat. El web s’actualitza de forma permanent per incloure informació i fitxes de les explotacions i establiments que confirmen la seva participació al Benvinguts a pagès.

S’adreça a qualsevol tipus de públic: famílies, foodies, grups d’amics, col∙lectius diversos… Les explotacions faran visites gratuïtes el dissabte de 10 del matí a 7 de la tarda i el diumenge de 10 del matí a 3 de la tarda. Divendres i diumenge a la tarda diverses explotacions també faran visites gratuïtes per a grups que hagin fet reserva prèvia contactant directament amb la casa.

Els organitzadors han reiterat la seva voluntat que Benvinguts a pagès debuti amb èxit i que es consolidi en el programa d’esdeveniments anuals a Catalunya.

Conca de Barberà

A data de finals de maig, a la Conca de Barberà s’han adherit les explotacions Aromis, Celler Mas Foraster, Celler Vega Aixalà i Mas de Caret; els restaurants Hotel Restaurant Masia del Cadet, Restaurant Mirador de Forès, Restaurant El Cortijo, Restaurant El Molí del Mallol, Restaurant Sant Francesc, Restaurant Les Alzines i Els Ceps Restaurant i els allotjaments Agroturisme Mas del Caret, Cal Maginet Hotel, Hotel Restaurant Masia del Cadet, Maset de les Talaveres, i Resort Serra de Prades – Camping & Bungalow Park.

Liderat per la Fundació Alícia, amb la col∙laboració del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i amb la col·laboració del servei de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Benvinguts a pagès s’emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l’Any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l’enoturisme, que tenen com a objectius posicionar el producte agroalimentari local com a exponent singular del territori i com a base d'una cuina que aporta un accent particular a la cultura.

tracking