Diari Més

Catllar

Xavier Sabaté: «la moció de censura del Catllar està marcada pel transfugisme i és incomprensible»

El president de la Federació del PSC del Camp de Tarragona insta als partits a reaccionar i promoure una consulta ciutadana

Xavier Sabaté: «la moció de censura del Catllar està marcada pel transfugisme i és incomprensible»

Xavier Sabaté: «la moció de censura del Catllar està marcada pel transfugisme i és incomprensible»Marta Olivé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC, ICV, UNICAT i una regidora de CiU van presentar, el passat 31 de maig, una moció de censura contra el govern municipal del Catllar, actualment governat per PSC amb Antonio López com alcalde i quatre regidors més del partit. L’oposició, formada per 7 regidors, proposa en la nova moció que Joan Díaz (ERC) sigui el nou alcalde.

Aquest matí, el president de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, ha expressat l’opinió del PSC a les comarques de Tarragona considerant que «és una moció de censura incomprensible» considerant que els ciutadans del Catllar creuen que l’actual alcalde «és un treballador incansable i infatigable des de que estava a l’oposició».

Sabaté considera que aquesta acció va encontra dels principis de la democracia «és una moció de censura marcada pel transfuguisme i això és una burla absoluta contra la democràcia». Considera que els ciutadans ja van parlar amb les eleccions de l’any passat determinant que el que ara es proposa com a nou alcalde quedés en quarta posició.

Per altra banda, considera inadmissible l’actuació de la direcció de CiU «Convergència s’ha amagat, una moció s’ha de consentir o condemnar, està firmant la seva sentencia de mort al Catllar». Sabaté descriu l’actitud de convergència com «esclava» d’ERC consentint de forma gratuïta una alcaldia a un partit que va quedar com a quarta força política a les darreres eleccions.

A més, planteja que els partits de l’oposició s’atreveixin a fer un referèndum per saber l’opinió del poble, «els ciutadans no podran jutjar, volem que promoguin una consulta ciutadana».

També insta als partits a reaccionar «encara tenen l’oportunitat de restablir la credibilitat de la política, la de la democràcia que va parlar fa un any, reprendre la normalitat del municipi en un joc de govern i oposició».

tracking