Diari Més

Transports

La vaga a Renfe i l'avaria a Mont-roig afecten tota la circulació de Rodalies

Durant el matí també hi ha hagut una avaria entre Reus i Tarragona, que ja s'ha solucionat

Usuaris esperant el tren a l'andana de l'estació de Sants

La vaga a Renfe i una avaria entre Reus i Tarragona afecten tota la circulació de RodaliesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest divendres han començat els quatre dies d'aturades parcials a Renfe, convocades pel sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf), amb diverses incidències destacades. La protesta ha arrencat amb el compliment del 95% dels serveis mínims que el Departament de Treball, Afers Socials i famílies de la Generalitat havia decretat en el 66% del servei de Rodalies i trens regionals en hores punta, de 6 a 9.30 hores i de 17 a 20.30 hores. Segons la companyia ferroviària cinc trens no han sortit a l'hora prevista de les estacions de Sant Celoni, Sant Vicens de Calders, Arenys de Mar i l'Estació de França de Barcelona.

Avaria entre Reus i Tarragona

Paral·lelament, a les 7 del matí una incidència al sistema d'electrificació ha obligat a interrompre la circulació de combois entre Reus i Tarragona. A les 12.35 hores s’ha restablert la circulació habitual al tram, permetentrecuperar el servei habitual dels trens de les línies R14, R15 i RT1.A causa d'aquesta incidència, un tren que havia sortit de Reus a les 6.43 del matí en direcció a Barcelona ha quedat aturat a Tarragona i els 150 viatgers que hi anaven han hagut de ser evacuats amb l'ajuda dels Bombers de la Generalitat.

Quart dia de l'avaria a Mont-roig

A banda d'aquesta avaria, les línies R16 i RT2 acumulen, per quart dia consecutiu, retards d'almenys 20 minuts per l'avaria en el sistema de senyalització i de seguretat ferroviària a Mont-roig del Camp, segons ha informat Renfe. Aquesta incidència afecta els trens d'ample convencional que circulen entre Tarragona i Castelló de la Plana. Davant d'aquesta incidència, s'ha habilitat un servei alternatiu d'autobús per carretera entre Salou i l'Hospitalet de l'Infant pels viatgers de la línia RT2. Aquesta afectació va començar dilluns al vespre, al voltant d'un quart de deu de la nit, quan es va produir una manca de tensió, que un cop resolta va desembocar en petits incendis a les instal·lacions, que van causar«danys considerables», segons fonts de l'ens gestor, que investiga les causes i no descarta cap hipòtesi, com la d'un sabotatge.

tracking