Diari Més

Successos

Roben a l'escola Rocabruna de Picamoixons per segona vegada en menys d'un mes

La primera entrada va ser el 18 de maig i la matinada del dimecres 8 s'han repetit els fets

Denuncien pressions en escoles de l'Alt Camp perquè els alumnes de 3r facin les proves diagnòstiques

Denuncien pressions en escoles de l'Alt Camp perquè els alumnes de 3r facin les proves diagnòstiquesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segon robatori a l’escola Rocabruna de Picamoixons en menys d’un mes. El passat 18 de maig, un grup de lladres va entrar al centre i es va endur un total de tres ordinadors. Els fets s’han tornat a repetir la matinada del dimecres 8 de juny. Aquest cop s’han endut un ordinador portàtil. Una unitat científica dels Mossos d’Esquadra va desplaçar-se a l’escola per buscar empremtes i altres pistes que proporcionessin informació sobre els possible autor o autors dels fets. La investigació policial està oberta.

La directora del centre, Cèlia Marcos, explica que «els Mossos encara no saben si són els mateixos lladres o no». En la primera entrada van sostreure els tres ordinadors que tenen a cadascuna de les classes i que estan connectats als projectors. Aquesta última vegada s’han endut un ordinador portàtil «vell i que no funciona massa bé». Malgrat que les pèrdues aquest cop no han estat quantioses, Marcos assegura que «ens ho hem trobat tot regirat. Han remanat pels armaris dels professors i pels expedients. Creiem que buscaven diners».

«Som una escola petita i només tenim quatre aules. En el primer robatori van entrar per una classe i van sortir per una altra de diferent. Ara, han forçat la finestra d’una tercera classe», explica la directora del centre. Quan se li pregunta si els docents, els alumnes i les famílies se senten insegurs, Cèlia Marcos afirma que se senten «dolguts» i que «no tenim una sensació de desprotecció, sabem que tot funciona. Les finestres estan revisades, tenim una alarma i els Mossos actuen correctament». I afegeix: «tenim sensació d’impotència. Aquí no tenim cap material d’última tecnologia, sinó tot el contrari».

Respecte als possibles autors, la directora comenta que «nosaltres no tenim sospitosos del poble. Tothom s’estima l’escola». I conclou que els fets són «una manca de respecte envers l’escola com a institució. Qui roba en un centre educatiu, està robant a la societat i al futur».

tracking