Diari Més

Música

El grup tarragoní Cultrum viatja al Marroc

Actuarà a Casablanca i a Rabat amb el seu darrer disc 'Dins la pell'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup musical tarragoní Cultrum viatjarà cinc dies al Marroc per presentar el seu darrer treball ‘Dins la pell’. El grup, que ja ha publicat dos treballs, actuarà a Casablanca i a Rabat. És un grup que està format per una desena de músics que declaren no tenir un estil musical concret «no tenim etiquetes, ens deixem anar» explica Toni Adam, guitarrista del grup.

Com sorgeix l’oportunitat de marxar al Marroc?

Tenim un amic que és músic i és del Marroc. Té molts contactes amb associacions de músics i diferents col·lectius i ens va proposar l’idea tot just la setmana abans de Sant Jordi.

Què espereu trobar-hi?

Creiem que és interessant el fet de marxar a un altre continent i poder veure i conèixer altres cultures. Com a experiència grupal és única i no l’hem volgut perdre. Anem cinc dies a Casablanca i també a Rabat.

Després del Marroc, quins projectes teniu?

Estem preparant l’estiu. Ja tenim confirmades diferents actuacions a diverses festes majors. El 18 de juny comencem a la Secuita, el 26 visitem Cardedeu, el 22 de juliol anirem a la Vilella Alta, el 24 a Cambrils, el 29 a Vila-seca. A l’agost també tenim programat visitar Torredembarra, Ascó, Picamoixons,... a l’espera de més confirmacions.

Com descriuríeu el vostre estil?

El que fem és tractar cada cançó com la sentim realment des del cor. Intentem que cada cançó soni a Cultrum. No tenim etiquetes, ens deixem anar.

És difícil posar-se d’acord tantes persones?

Intentem ser com una petita assemblea i també una família. Tothom del grup té unes tasques i intentem fer-les el millor possible, cadascú té la seva parcel·la. Creiem molt amb la comunicació entre nosaltres i per això fem moltes reunions que molts cops s’allarguen.

D’on sorgeix el nom de Cultrum?

Va sorgir el primer dia que vam fer un concert quan ens van demanar que havíem de dir un nom. El Toni, el guitarrista del grup, va aportar l’idea de Cultrum i tots vam estar d’acord. Cultrum és un instrument de percussió que utilitzen a Sud americà pels rituals culturals i religiosos per ajuntar tot el poble i per evocar els sentiments de la població.

En general, de què parlen les vostres cançons?

Parlem sobretot dels entorns naturals o dels moviments indígenes. També del que tenim o de tot el que ens envolta. Algunes cançons també les dediquem a fer critica política o social.

El grup tarragoní Cultrum viatja al Marroc

El grup tarragoní Cultrum viatja al MarrocMarta Olivé

tracking