Diari Més

Cambrils impulsa un programa de formació adreçat a joves que no treballen ni estudien

Un grup d’onze joves del municipi inicien el programa ‘Start! Formació i Feina per tu’

Cambrils impulsa un programa de formació adreçat a joves que no treballen ni estudien

Cambrils impulsa un programa de formació adreçat a joves que no treballen ni estudienDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils és un dels municipis col·laboradors amb el Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona. Un dels programes destacats que s’impulsen és “Start! Formació i Feina per tu”, que s’adreça a joves de 16 i 24 anys que no estudien ni treballen. Durant aquest 2016, 11 joves han treballat l’empoderament de les esferes vitals, els interessos, la motivació, la descoberta del mercat de treball i la identificació de competències, entre d’altres. Aquests continguts s’han treballat principalment a través de dinàmiques d’aula, vivencials i ‘mentorings’. També han realitzat diferents activitats a l’aire lliure per fomentar el treball en equip i la cohesió, una d’elles al camp de futbol. En dues setmanes, l’alumnat iniciarà la formació a mida i continuaran participant de les tutories individuals de seguiment.

La regidora d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació, Montse Masdeu, explica que el consistoriaposta per programes que, com aquest, combinin l’orientació personalitzada, i l’acompanyament durant tot el procés d’aprenentatge per tal que els joves retornin al sistema educatiu i obtinguin una formació que els permeti trobar una feina de qualitat.

Aregidoraha anunciatque des del seu departamentes vol formar un altre grup de joves abans del 31 de maig, data límit per poder formar part d’aquest programa.

Start! Formació i Feina per a tu

És una iniciativa finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, que forma part dels projectes de la Garantia Juvenil, i que està gestionat per la fundació Intermèdia i Formació i Treball. A tot el Camp de Tarragona s’espera que es puguin atendre a 270 joves. De moment, poc més d’un centenar ja han començat a estudiar.

tracking