Diari Més

Fallida Cooperativa de Cambrils

​Unió de Pagesos vol que el Govern creï un fons de rescat per les cooperatives a banda del fons de garantia

El sindicat es posiciona a favor del fons de garantia que el Parlament ha de convalidar el dia 8

La Secció de Crèdit de la Cooperativa de Cambrils

La Secció de Crèdit de la Cooperativa de CambrilsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos vol que la Generalitat creïun fons de rescat per a les seccions de crèdit de les cooperatives, a banda del fons de garantia que s'està tramitant per rescatar les cooperatives que actualment es troben en una situació «delicada», com és el cas de la Cooperativa de Cambrils. El sindicat s'ha posicionat a favor del decret llei sobre aquest fons de garantia que el Parlament ha de convalidar el dia 8 de juny, però considera que «el govern ha fet abusiu la seva capacitat de dictar normes provisionals amb rang de llei en cas d'una necessitat urgent».

El sindicat considera que els grups parlamentaris han de convalidar aquest decret llei, però han de demanar la seva tramitació posterior com a llei ordinària per tal de revertir la situació de desconfiança i inseguretat jurídica generada pel Govern després de promulgar decrets llei per afrontar la situació de determinades cooperatives amb secció de crèdit.

Així doncs, opinen que «el fet que el Govern no hagi actuat a temps quan és el responsable de la tutela del sector no ha de comportar la vulneració de la confiança legítima dels dipositaris de les seccions de crèdit de les cooperatives que han actuat diligentment i no han posat en risc els interessos dels seus dipositaris».

En aquest sentit, el sindicat ha presentat una queixa al Síndic de Greuges respecte a la legalitat de la Disposició addicional primera del Decret llei 2/2016, i aquest ja ha demanat informació detallada al departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda per poder estudiar aquesta qüestió.

tracking