Diari Més

Denúncia

Una tarragonina inicia una campanya a Change.org per modificar els 'contractes eventuals' de Correos

La petició denuncia que els eventuals, que fins ara cobrien les vacances dels treballadors fixes, no podran fer-ho i se’ls reduirà el temps de contracte a sis mesos

Una tarragonina inicia una campanya a Change.org per modificar els 'contractes eventuals' de Correos

Una tarragonina inicia una campanya a Change.org per modificar els 'contractes eventuals' de CorreosChange.org

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anomenat contracte eventual per circumstàncies de la producció és un contracte amb una durada màxima de 180 dies laborables. És a dir, sis mesos dins un període de 12 mesos. L’empresa estatal Correos fa molt ús d’aquest tipus de contractes. La Cristina Maeso, natural de Tarragona,resident a Altafulla i de 46 anys, treballa a Correos des de fa gairebé 12 anys, i sempre ha sigut eventual, ja que en les últimes oposicions, l’any 2006, tot i aprovar l’examen, no tenia prou punts per mèrits i no va aconseguir plaça fixa. Fins fa poc, l’empresa cobria les vacances d’estiu amb els treballadors eventuals, que d’aquesta manera treballaven més de 6 mesos a l’any, acumulant-ne entre 8 i 10, aproximadament. «El contracte, però, ens el feien de forma nominativa. Ens posaven als contractes els noms dels companys fixes a qui substituíem», explica la Cristina.

Però ara Correos canvia la contractació, i no permetrà que els eventuals facin més mesos dels que els toquen. Maeso, en veure’s afectada per aquesta situació, demana que «busquin una fórmula que ens permeti treballar més de sis mesos a l’any, perquè portem molts anys treballant així i ara hem de jugar amb l’atur, fer malabars, i trobar feina per la resta d’any és molt difícil». És per això que fa dues setmanes va crear una petició a la plataforma Change.orgdemanant recolzament perquè Correos no canviï aquesta situació dels eventuals. A dia d'avui,la petició ja acumula més de 1.200 firmes de tot l’Estat, i s’hi poden trobar molts comentaris de persones que es troben en la mateixa situació que la Cristina.

Actualment Maeso té un contracte de 4 mesos a l’oficina de Reus, que se li acaba aquest juny. Aquest estiu, els substituts pels treballadors fixes seran gent nova. «Els caps de Reus ens recolzen», assegura la Cristina. «També creuen que aquesta situació és un error», continua. La contractació de les persones noves suposarà haver d’ensenyar les tasques de nou, «per això ells tampoc entenen què passa», asseguraMaeso. Després de la recollida de firmes, la Cristina té previst escriure i enviar una carta als responsables de Recursos Humans de Correos de Madrid, Barcelona i Tarragona, i al president de l'empresa estatal, perquè entre tots busquin una fórmula perquè la situació no «ens deixi penjats», tal i com explica Maeso, referint-se als treballadors amb contracte eventual.

Es pot accedir a la petició de la plataforma online mitjançant el següent enllaç:https://www.change.org/p/javier-cuesta-nuin-presidente-ejecutivo-correos-la-delicada-situaci%C3%B3n-de-los-eventuales-de-correos?recruiter=295107373&utm_source=share_petition&utm_medium=whatsapp

Una tarragonina inicia una campanya a Change.org per modificar els 'contractes eventuals' de Correos

Una tarragonina inicia una campanya a Change.org per modificar els 'contractes eventuals' de CorreosCedida

tracking