Diari Més

Turisme

Una nova cursa de muntanya recorrerà els paratges de la Baronia d'Escornalbou

'Els cims del Baró' té tres modalitats diferents i es farà el diumenge 5 de juny

Una nova cursa de muntanya recorrera els paratges de la Baronia d'Escornalbou

Una nova cursa de muntanya recorrera els paratges de la Baronia d'EscornalbouCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les muntanyes de la Baronia d’Escornalbou acolliran el proper diumenge, 5 de juny, la primera edició de la cursa'Els cims del Baró', una autèntica i exigent prova de muntanya que té com a punt de partida i arribada el Castell Monestir de Sant Miquel d’Escornalbou i que engloba diferents viles de la Baronia. La cursa transcorre pels paratges més salvatges de la zona, fent cim a les muntanyes més emblemàtiques del terme, com el Puigpedregós, el Puigferrós, el Coll de les Forques, el Collet Rodó i la Serra de l’Argentera/Pradell.

Organitzada per l’Associació Esportiva Baronia d’Escornalbou, un espai muntanyós format per set pobles i a cavall entre les comarques del Baix Camp i el Priorat, la cursa es presenta en tres modalitats amb l’objectiu d’arribar a tots els públics possibles. La caminada de 9 quilòmetres serà la modalitat més curta de les tres distàncies i està adreçada a tots els públics i a les famílies. La modalitat Express tindrà un recorregut de 17 quilòmetres i és idònia per la gent que s’inicia en aquestes practiques esportives. Per últim, hi haurà la modalitat Trail amb un traçat de 27 quilòmetres i apta només per als més experts i atrevits.

Roger Navarro, un dels responsables de l’organització, explica que «la dels cims del Baró és una cursa creada per corredors amb l’objectiu que la gaudeixin altres corredors, sense cap altre intenció que aconseguir que la gent s’ho passi bé i repeteixi els següents anys».

Les inscripcionses poden fer a través de la web www.cimsdelbaro.com i es pot demanar informació també via Facebook.

La cursa dels cims del Baró té com antecedent la Marató de la Baronia d’Escornalbou i la Cursa de Muntanya de Riudecanyes que es van fer diversos anys sortint de Riudecanyes i passant pel castell. La nova versió que es presenta permetrà millor que mai gaudir d’un espai natural únic tot fent esport, aprenent història, gaudint del territori.

tracking