Diari Més

Habitatge

Tarragona lidera el creixement de la construcció de nous habitatges

Ha crescut un 310% el nombre d'inici de noves construccions a la província durant el 1r trimestre de 2016, respecte del mateix període de l'any passat

Tarragona és la província que menys va augmentar amb un un 19,5%

Tarragona, la demarcació on menys creix el preu de l'habitatgeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona és la província catalana on s'estan construïnt més habitatges nous el primer trimestre d'aquest 2016. La demarcació ha patit un creixement de 310% respecte del mateix període de l'any passat. Durant els tres primers mesos, es van iniciar 202 habitatges, mentre que al 2015 només havíen estat 49.

A la resta de províncies catalanes, amb l'excepció de Lleida, també s'ha registrat un creixement, tot i que més moderat. El creixement és del 25,5% a la província de Barcelona i del 9,3% a Girona.

També s'incrementa durant el primer trimestre de l'any, el nombre d'operacions de compravenda d'habitatges a Catalunya, que augmenta un 10,2%, arribant a les 15.526 unitats. Els habitatges de segona mà són els que estan impulsant les vendes totals, ja que representen el 86% del total d'operacions registrades. Els creixements en les compravendes han estat del 12% a Barcelona, el 9,2% a Lleida, el 5,7 a Girona i el 5,5% a Tarragona.

Per tipologies d'habitatge, les vendes dels usats s'incrementen un 17,6% durant el primer trimestre de 2016 arribant a les 13.311 operacions, mentre que les vendes d'habitatge nou continuen la trajectòria descendent amb 2.215 operacions i una disminució del -20,2%.

Aquestes xifres s'han fet públiques en una jornada que ha reunit representants de CaixaBank amb l'Associació de Promotors i Constructors d'Edificis de Catalunya, que s'ha celebrat aquest dimarts a la seu del Caixafòrum de Tarragona. L'acte ha servit per analitzar el futur del sector i els assistents han reafirmat amb xifres el canvi de tendència i els inicis de la recuperació d'aquest àmbit.

tracking