Diari Més

El Catllar

Un grup de presos de Mas Enric protagonitza una protesta pels àpats

Una seixantena d’interns es van negar a entrar al menjador divendres per denunciar la mala qualitat i l’escassedat del menjar

Un grup de presos de Mas Enric protagonitza una protesta pels àpats

Un grup de presos de Mas Enric protagonitza una protesta pels àpatsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’interns del Centre Penitenciari Mas Enric, al Catllar, va protagonitzar una protesta el passat divendres, 27 de maig, per denunciar la «mala qualitat» del menjar que se serveix a la presó i la poca quantitat que reben als seus plats. Asseguren que les escasses racions fan que el menjar no arribi a tothom. Això provoca que, sovint, els funcionaris hagin d’estar reclamant més quantitat a la cuina.

Els fets van succeir al Mòdul 3. Era divendres al migdia quan un grup de seixanta presos de diverses nacionalitats va informar el cap d’unitat de servei interior que, com a protesta per la poca quantitat i escassa qualitat dels àpats, no entrarien al menjador, tot i que tenen completament prohibit liderar algun tipus de queixa col·lectiva. Asseguraven que, moltes vegades, els coberts estan bruts. Tanmateix, segons la seva denúncia, després de sis mesos d’obertura del centre penitenciari, l’aigua de boca continua sortint calenta de l’aixeta i se serveix així a les taules.

La protesta de divendres de la seixantena d’interns arribava després que el cap d’unitat de servei interior ja hagués alertat sobre les queixes al cap de serveis en tres ocasions el passat mes de maig, segons ha informat la secció sindical de CCOO a Mas Enric a través d’un comunicat intern al qual ha tingut accés Diari Més. Aquest sindicat, i també Catac, han demanat a la direcció de Mas Enric que reclami les millores pertinents al menjar al Centre d’Iniciatives per la Reinserció (CIRE), que gestiona el servei de cuina i també els economats. Els sindicats denuncien també la manera com es va sufocar la «petita» revolta per part del Coordinador d’Unitat Especialitzada. Asseguren que, en comptes de parlar amb l’intern que feia de portaveu en un lloc discret i a porta tancada, el coordinador va iniciar «un diàleg al mateix pati, on es van anar incorporant altres interns, fins a constituir-se un grup nombrós que, a banda de protestar sobre el menjar, afegien queixes sobre escorcolls, aïllaments, economat, pecuni i tot el que se’ls venia al cap». Els sindicats alerten de la perillositat que poden comportar pels funcionaris aquestes «assemblees» improvisades amb grups nombrosos d’interns.

Finalment, per tal de calmar els ànims, divendres es va repartir doble ració de segon plat i un generós sopar.

Els sindicats fan responsables a l’actual direcció del centre i al CIRE de qualsevol aldarull que puguin provocar les successives queixes pel menjar.

tracking