Diari Més

L'edició de les Jornades Comarcals se celebrarà aquest dimarts

Pretén posar damunt de la taula totes les debilitats i amenaces que amenacen el futur econòmic de l’Alt Camp

L'edició de les Jornades Comarcals se celebrarà aquest dimarts

L'edició de les Jornades Comarcals se celebrarà aquest dimartsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim dimarts31 de maigse celebraràla jornada empresarial que volposar damunt de la taula totes les debilitats i amenaces que amenacen el futur econòmic de l’Alt Camp. Se celebrarà a la seu del Consell Comarcal a partir de les 18 hores ireunirà al teixit empresarial del territori, un col·lectiu que posarà damunt de la taula les oportunitats, debilitats i amenaces d’aquesta regió.

En el cas de l’Alt Camp, la trobada que es durà a terme en els pròxims dies servirà per detallar quines mesures reclama el teixit empresarial local per tal de millorar les posicions de competitivitat de la comarca, que en l’índex 2015 de Competitivitat Territorial de l’ADEPG, se situa en la setena posició de les comarques catalanes (veure dossier adjunt).

L’acte de presentació de les jornades ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Valls, Albert Batet; el president de CEPTA, J.Antoni Belmonte, la la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona, Carme Mansilla, i el president de Vallsgenera i regidor d’Empresa i Ocupacio, Joan Carles Solé.

Els assistents han recalcat la importància que tenen aquestes jornades per al conjunt del territori, i han posat de relleu la forta presència industrial en el conjunt de l’economia de l’Alt Camp i de Valls en particular. En concret, el president de Vallsgenera i regidor d’Empresa i Ocupacio, Joan Carles Solé, ha manifestat que el 55,44% de la facturació en empreses industrials del conjunt de les comarques de Tarragona prové d’empreses de l’Alt Camp.

Segona edició de les Trobades Comarcals

La segona edició de les Trobades Comarcals de CEPTA –que recull l’esperit de les 309 idees del territori que es van dur a terme l’any 2010 a les comarques tarragonines- té com a màxim objectiu reivindicar les fortaleses del territori, buscar solucions a possibles debilitats, escoltar les opinions i comentaris dels empresaris del territori i marcar vies executables de treball per a fer progressar les empreses locals.

Les taules de treball s’organitza amb la intenció de millorar algunes de les dades socioeconòmiques de cada comarca: PIB, taxa d’atur, capacitats internes i el sentiment de pertinença al territori. Aquesta actuació persegueix l’objectiu d’elaborar un quadre de propostes per al territori, que serveixin per millorar l’activitat empresarial i que puguin ser traslladades als responsables de l’Administració.

tracking