Diari Més

Empresa

El grup Guissona instal·la al polígon de Valls una benzinera i estudia fer-hi un supermercat

L'empresa descarta, però, muntar-hi un bufet

Les instal·lacions de Galo/Ben al polígon industrial de Valls, on s'instal·larà la benzinera.

El grup Guissona instal·la al polígon de Valls una benzinera i estudia fer-hi un supermercatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Alimentari Guissona obrirà una benzinera al polígon industrial de Valls i es planteja també fer-hi una botiga o supermercat. L'empresa lleidatana ha confirmat a l'ACN aquest projecte que es troba en una fase inicial. Si bé la gasolinera ja està confirmada, la botiga encara està en estudi, mentre que l'opció d'un restaurant bufet, de moment, està descartada. Guissona ja té el permís d'enderroc de l'Ajuntament de Valls per tirar a terra una vella nau del carrer Artesans, on antigament hi havia hagut una de les empreses més importants del polígon, la Galo/Ben. El grup empresarial català, dedicat principalment a la producció i comercialització d'aliments, ocuparà un àmbit d'uns 4.500 metres quadrats. Guissona ja fa anys que té una tenda dins del nucli urbà de Valls, recentment ampliada.

El grup ja ha començat els treballs per a l'enderroc de la nau en l'àmbit on construirà la benzinera i possible àrea comercial, en un espai de 4.500 metres quadrats d'una parcel·la que, en total, en fa 7.000. Està previst que una segona empresa ocupi la resta d'espai, si bé aquest altre projecte es troba en una fase embrionària.

«Estem molt contents que la Corporació Alimentària Guissona (CAG) pensi en Valls per ubicar una instal·lació seva; fa mesos que hi treballem, i nosaltres posem totes les facilitats a les empreses que s'instal·len al municipi, com la llicència d'activitats a cost zero», ha afirmat a l'ACN el regidor d'Empresa i Ocupació, Joan Carles Solé.

S'estima que la instal·lació, amb un ampli aparcament, pugui ocupar fins a una vintena de persones. La parcel·la, que és cantonera entre la fundació Ginesta i el carrer Artesans, es trobava en mans d'una entitat bancària. Posteriorment a la Galo/Ben, l'espai va ser ocupat per una altra indústria, GDX-Draftex Iberica, que va tancar fa just deu anys.

Davant els rumors que CAG també hi obrís un restaurant, l'empresa respon que no es contempla en cap cas. De bufets lliures bonÀrea n'hi ha cinc a tot Catalunya: a Guissona, d'on és originari el grup, Torrefarrera (Lleida), Jorba (Barcelona), Montblanc i recentment a Reus, a l'edifici de l'antiga Comarcal, a la carretera de Riudoms.

Pel que fa a benzineres, la de Valls se sumarà a la cinquantena que l'empresa lleidatana té repartides entre Catalunya i Aragó. Grup Alimentari Guissona obre una mitjana de cinc gasolineres a l'any. Per exemple, l'any passat va inaugurar sis noves estacions a Amposta, Òdena, Manresa, Badalona, Saragossa i Utebo.

tracking