Diari Més

Economia

L'economia del Camp es recupera moderadament però l'atur continua com a indicador més negatiu

L'informe de conjuntura de les cambres de comerç, la Diputació i la URV sobre el primer trimestre d'enguany destaca l'increment de les exportacions

D'esquerra a dreta, Joaquim Margalef, Agustí Segarra, Xavier Colom, Rafael Castells, Francesc Minguell i Jordi Cáceres, en representació de la URV, la Diputació i les quatre cambres, a la presentació de l'informe de conjuntura, el 26 de maig del 2016. (Ho

estudi, economia, ocupació, URV, atur, conjuntura, empresa, comerç, Reus, cambra, indicador, exportació, informeTorres N.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Moderada recuperació i, en conseqüència, moderat optimisme, sobre l'evolució de l'economia del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Aquesta és la principal conclusió de l'informe de conjuntura que elaboren trimestralment les quatre cambres de comerç del territori, la Diputació de Tarragona i la URV. De l'estudi del primer trimestre d'enguany destaca la recuperació d'alguns indicadors, si bé es mantenen llums vermells en l'ocupació i sobretot l'atur -d'un 20%, dos punts per sobre de la mitjana catalana-, que és la dada més preocupant per als economistes.

D'altra banda, com a dada positiva, s'ha detectat un augment del ritme exportador, especialment de petites i mitjanes empreses agroalimentàries i de fabricació d'aparells elèctrics i mecànics. En la presentació de l'estudi aquest dijous a la Cambra de Reus, els agents han aplaudit la formació de la taula estratègia pel corredor ferroviari mediterrani.

tracking