Diari Més

Successos

Detinguts 3 homes per robatoris a la Conca, l'Urgell, la Noguera i les Garrigues

Els mossos recuperen una gran quantitat d'objectes sostrets com la carn de tres porcs que van ser robats en una granja de Belianes

Pla general del material recuperat pels Mossos d'Esquadra a casa d'un dels detinguts, el maig de 2016

robatoris amb força, joies, carn de porc, Mossos d'Esquadra, detingutsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre el 10 i el 12 de maig tres homes de 33, 29 i 20 anys, de nacionalitat romanes i veïns de Vila-seca, Bellpuig (Urgell) i Algerri (Noguera), respectivament, com a suposats autors de cinc robatoris amb força en diversos punts de les comarques de l'Urgell, les Garrigues, la Noguera i la Conca de Barberà. La policia ha aconseguit recuperar nombrosos objectes sostrets com joies i també la carn de porc que els detinguts haurien robat d'una granja de Belianes. En tots els robatoris els lladres esbotzaven les portes o arrancaven les reixes estirant-les amb cotxes lligades a un vehicle. Un cop a dins, sostreien eines, electrodomèstics, objectes de decoració, parament de la llar, roba i menjar.

Els fets es remunten al passat 10 de maig, durant un dispositiu policial que s'havia muntat a Bellpuig per donar resposta a una ordre de detenció emesa pel Jutjat de Cervera. Al voltant de les set de la tarda els agents van localitzar a l'individu que cercaven a l'interior d'un vehicle, ocupat per dues persones més, al carrer Valeri Serra de la població. En veure la presència policial, els tres ocupants del turisme van fugir corrents però els agents van aconseguir interceptar i detenir el veí de Bellpuig que buscaven. A l'interior del cotxe es va localitzar un joier, dos missals, un martell amb restes de sang, un ganivet, tornavisos, llums frontals i una cadena gruixuda. Aquests objectes van permetre relacionar els ocupants del cotxe amb un robatori ocorregut unes hores abans en una casa d'Algerri i en un altre robatori amb força, comès la nit anterior en una granja de Belianes, on van sacrificar i sostraure tres porcs. El mateix dia 10, els investigadors van realitzar una entrada i perquisició al domicili del detingut. Durant l'escorcoll van trobar un congelador horitzontal ple de carn de porc i diverses joies de dubtosa procedència. L'endemà els mossos van localitzar i detenir un dels dos fugitius, un jove de 20 anys i veí d'Algerri, per la seva suposada implicació amb el robatori d'Algerri. Finalment, el 12 de maig es va localitzar i detenir, a Vila-seca, al tercer implicat en els dos robatoris. Va resultar que aquest ja estava sent investigat per una sèrie de robatoris en magatzems rurals i segones residències de Vinaixa i Arbeca (Garrigues) comesos des de finals del mes de març. Al domicili del detingut a Vila-seca hi havia nombrosos objectes i gràcies al seu reconeixement es va poder constatar la seva procedència il·lícita, a banda d'un robatori en segones residències de Vinaixa i Arbeca i un magatzem rural d'Arbeca, també provindrien d'un robatori en una segona residència de Montblanc. La investigació continua oberta, pendent de determinar la procedència de la resta d'objectes recuperats, per esbrinar si els detinguts podrien estar implicats en altres robatoris. Els dos primers van passar a disposició judicial el 12 de maig a Cervera. Al que li constava l'ordre de detenció va ingressar a presó i el segon va quedar en llibertat amb càrrecs. El tercer detingut, amb antecedents, va passar el dia 14 de maig davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida. El jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

Imatge del material recuperat pels Mossos d'Esquadra a casa d'un dels detinguts, el maig de 2016

joies, detinguts, carn de porc, robatoris amb força, Mossos d'EsquadraMossos d'Esquadra

tracking