Diari Més

Ensenyament

El Camp de Tarragona manté les línies de P3 i en perd dues d'ESO

Hi ha més de quatre mil nens prematriculats al Camp de Tarragona, i gairebé tots podran anar a l’escola de preferència

El Camp de Tarragona manté les línies de P3 i en perd dues d'ESO

El Camp de Tarragona manté les línies de P3 i en perd dues d'ESOCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tarragonès no podrà mantenir obertes totes les línies de P3 amb les que contava aquest curs, ni tampoc d’ESO. Pel curs 2016-17 s’obriran quatre línies de P3 però se’n tancaran cinc. En total doncs, hi haurà un grup menys de P3 a Tarragona, i a la comarca del Tarragonès. El resultat ha estat el mateix entre els grups de primer d’ESO i el nou curs començarà amb un grup menys, a causa del tancament de la línia a Vila-seca.

Pel que fa a la resta de Camp de Tarragona, el tancament i l’obertura de grups de P3 s’equilibra. El tancament es realitzarà a les escoles Eduard Toda i General Prim de Reus, les Cometes de Llorenç del Penedès, les escoles Cèsar August, Ponent i els Àngels de Tarragona, Sant Sebastià dels Pallaresos, i l’escola de la Canonja.

Les que han tingut més demanda han incrementat el nombre de grups, en concret les escoles Sant Sebastià de Nulles, la de Mont-ral, Beat Bonaventura de Riudoms, la Ginesta de Calafell, l’Agulla del Catllar, Salvador Espriu de Roda de Berà i les escoles Tarragona i Marcel·lí Domingo de Tarragona. Tot i així, els canvis en els grups no són del tot definitius, ja que Ensenyament podria modificar la decisió d’obrir un nou grup a l’escola Tarragona i eliminar-ne un altre Cèsar August.

A secundària, la situació no és tan equitativa i, en tot el territori, el curs vinent hi haurà dues línies menys que en l’actual. Només s’han creat línies noves pel nou curs als instituts Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès i Fontanelles de les Borges del Camp, mentre que n’han perdut a l’institut Berenguer IV de Cambrils, l’IES Jaume Huguet de Valls, l’institut de l’Arboç, i l’institut de Vila-seca. El tancament de línies es correspon, segons explicava ahir Silvia Rodes, directora territorial d’Ensenyament, a una menor demanda de places als centres. En total, a P3, 4.172 nens es s’han preinscrit a les escoles públiques tarragonines i 4.787 estudiants als instituts públics pel primer curs de secundària. «L’escola segueix sent la funció de cohesió social i d’equitat, i no tanquem cap centre», va explicar Sílvia Rodes. Per tal de decidir l’obertura i el tancament, el departament ha marcat les ràtios a les aules de 25 alumnes a P3 i 30 l’ESO, tot i que la xifra es redueix en el cas de les escoles d’alta complexitat.

D’altra banda, més enllà del reajustament dels grups, hi ha instituts que ofereixen noves opcions educatives. El Serra de Miramar, a Valls, oferirà la doble titulació de batxillerat i baccalauréat, la versió francesa d’aquest període d’estudis, que fins ara només es podia cursar a Tarragona. En general, el Camp de Tarragona tindrà 4.130 places de batxillerat, un centenar més que aquest curs, i el grau mitjà 3.900, un increment d’una trentena. També hi ha un institut que estrena, per primera vegada, els estudis de batxillerat. És el Talaia de Segur de Calafell. Finalment, també es poden realitzar de forma simultània els estudis de batxillerat i batxillerat internacional a un institut de Reus, el Gabriel Ferrater i Soler. Aquest és un dels quatre centres a tota Catalunya que ofereixen aquesta opció.

Rodes va explicar que la majoria de famílies han estat assignades al centre de preferència que van escollir i que es podran matricular del 13 al 17 de juny. A més, va anunciar que un dels objectius d’ensenyament és reduir a menys del 15% el nombre d’abandonament prematur, és a dir, intentar que continuïn els estudis les persones amb el títol de secundària o bé els que no van obtenir aquesta titulació. A Més, treballaran per incrementar el percentatge de la població d’entre 30 i 34 anys que finalitza els ensenyaments superiors, del 31% al 40% pel 2020.

tracking