Diari Més

Salut

El Síndic de Greuges vol implicar-se en els casos d'afectats per enterovirus

Farà un seguiment de la informació que es facilita a les famílies afectades i ha reclamat dades sobre la nena de Reus morta al març

El Síndic de Greuges vol implicar-se en els casos d'afectats per enterovirus

El Síndic de Greuges vol implicar-se en els casos d'afectats per enterovirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha anunciat que actuarà d'ofici per fer un seguiment de la gestió feta per part de la Conselleria de Salut en els casos d'afectacions mèdiques per enterovirus en nens menors de sis anys. En un comunicat, el Síndic de Greuges ha destacat que ha proposat una reunió a la Conselleria de Salut amb la finalitat de tractar el tema i poder conèixer de primera mà quins criteris s'han seguit i quines han estat les comunicacions adreçades als professionals mèdics sobre l'existència del virus. El Síndic també ha demanat informació sobre les circumstàncies de la mort de la nena de 24 mesos de Reus morta el mes de març passat i la vinculació amb els casos d'enterovirus. El Síndic ha mostrat interès en especial en els serveis d'informació i atenció que s'estan donant a les famílies, tant les que tenen nens afectats com a la resta.

Finalment, Ribó ha fet una crida perquè es tracti el tema amb rigorositat, prudència i respecte i evitar un «alarmisme desmesurat i contraproduent.»

tracking