Diari Més

Agricultura

UP reclama incloure tots els conreus i comarques afectades per situacions excepcionals en l'adequació de l'IRPF

L'olivera, la fruita dolça i els fruits de secà són els principals cultius afectats de les comarques tarragonines

UP reclama incloure tots els conreus i comarques afectades per situacions excepcionals en l'adequació de l'IRPF

UP reclama incloure tots els conreus i comarques afectades per situacions excepcionals en l'adequació de l'IRPFElena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos denuncia l'existència de zones de municipis i comarques amb produccionsagrícolesafectades per temporals i altres adversitats meteorològiques que no han estat considerades en l'OrdredelMinisteri d'Hisenda que aplica la reducció en els mòduls per a la declaració de la Renda 2015. El sindicat considera, per una banda, que el Ministeri d'Agricultura«ha obviat»la crisi de la fruita i, per altra, que el Departament d'Agricultura«no elabora adequadament les valoracions de danys», i s'exlouen«zones i cultius que, amb les mateixes afectacions, sí que són considerats per altres governs de comunitats autònomes». Aquest fet «provoca un greuge comparatiu important, i afecta la competitivitat de les explotacions ubicades a Catalunya», segons Unió de Pagesos.

Olivera, fruita dolça i fruits de secà

Els cultuis d'olivera, fruita dolça i fruits de secà sónels principals afectats a les comarques tarragonines.En olivera, no s'inclouenles pèrdues significatives de les comarques de la Conca de Barberà i la Terra Alta, ni les superiors al 50 % del Priorat, la Ribera d'Ebre i la Segarra. Per la fruita dolça, no es preveu una reducció però van patir importants danys les plantacions dela Bisbal de Falset, al Priorat, i de tots els municipis de la comarca de la Ribera d'Ebre. En el cas del raïm,l'Ordre no inclou la reduccióen ladenominació d'origen d'Albinyana, alBaix Penedès, ni dels municipis de Corbera d'Ebre, Gandesa i Vilalba dels Arcs, de la Terra Alta, ni dels de la Ribera d'Ebre, excepte Ginestar i Miravet. En fruita seca, pel que fa a l'avellana, el Ministeri ha exclòs tots els municipis de Catalunya afectats pel podrit i el vent; i en garrofer, els municipis de l'Alt Camp afectats pel podrit.

tracking