Diari Més

Serveis Públics

La Diputació de Tarragona aporta 5 MEUR als consells comarcals per impulsar inversions locals

El conveni de coordinació i col·laboració serà vigent en el període 2016-2019

Representants de la Diputació de Tarragona i dels consells comarcals en una foto de grup a la seu de la institució a Tarragona.

Representants de la Diputació de Tarragona i dels consells comarcals en una foto de grup a la seu de la institució a Tarragona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona i els deu consells comarcals de la demarcació han signat aquest divendres un conveni de coordinació i col·laboració per a garantir l’assistència bàsica, la gestió de serveis mancomunats i les inversions supramunicipals. L’acord estableix una dotació econòmica de 4,87 MEUR per al període 2016-2019, a càrrec de la Diputació. L’objectiu de l’acord signat és afavorir la cooperació entre les administracions que treballen en la prestació de serveis als municipis, fomentar l’estalvi, l’eficiència i la qualitat d’aquests serveis, a més d’optimitzar recursos, prioritzar la prestació de serveis mancomunats i promoure l’equilibri territorial. El conveni dóna continuïtat a l'acord periòdic de transferència de recursos que cada quatre anys signa la Diputació amb els ens comarcals, un cop extingida la vigència de l'anterior.

La transferència de recursos als consells comarcals anirà destinada a finançar projectes relacionats amb l’assistència bàsica als municipis en àmbits diversos: social, mediambiental, urbanístic, informàtic i d’altres que no siguin prestats ja per la Diputació. Pel que fa a la gestió de serveis municipals, els recursos permetran finançar les escoles de música municipals per garantir la seva viabilitat. També permetran la gestió mancomunada de serveis municipals relatius a la via pública -neteja, manteniment o reparacions-, enllumenat públic, programes socials, arxiu comarcal, i altres actuacions d’interès per als municipis. En matèria d’inversions, el conveni preveu aquelles destinades a camins públics de titularitat municipal i a obres i serveis de competència municipal d’abast o interès supramunicipal.

tracking