Diari Més

Successos

Detingut un home per matar a la seva exparella, veïna del Vendrell

Les principals hipòtesis apunten que l'home la podria haver enverinat o que la mort es produís per un fort cop al cap

Els fets han tingut lloc al carrer Major de Canyelles (Garraf), on feia poc que vivia la víctima.

Detingut per matar a la seva exparella, veïna del VendrellCanal Blau

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El detingut per matar la seva exparella a Canyelles (Garraf) freqüentava la víctima des de fa dos mesos, quan els veïns van començar a veure'ls passejant i discutint per la localitat, malgrat que l'home tenia una ordre d'allunyament perquè ella l'havia denunciat per maltractaments.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, la víctima vivia en una casa del carrer Major de Canyelles, a la qual la seva antiga parella acudia amb freqüència durant els dos últims mesos, ja que els veïns els veien junts, en ocasions discutint.

El detingut, de 38 anys i nacionalitat espanyola, segueix a comissaria en espera de passar a disposició judicial en els pròxims dies, acusat de ser l'autor del tercer crim de violència masclista el 2016 a Catalunya.

Els Mossos d'Esquadra estan pendents que l'autòpsia determini les causes exactes de la mort de la dona, de 37 anys i nacionalitat colombiana.

Les principals hipòtesis apunten que l'home la podria haver enverinat o que la mort es produís per un fort cop al cap, ja que el cadàver presentava una contusió cranial, segons fonts pròximes al cas.

La víctima rebia atenció permanent per part dels serveis socials arran de les denúncies que havia interposat contra la seva exparella.

La dona era poc coneguda a Canyelles, ja que la seva vida havia transcorregut fins aleshores principalment entre el Vendrell (Baix Penedès) i Vilanova i la Geltrú (Garraf), on residia el detingut.

Segons les fonts consultades per Efe, va ser el propi detingut el que ahir va sol·licitar a una veïna que avisés els serveis d'emergències perquè la dona no es trobava bé.

La veïna va avisar l'Ajuntament, que al seu torn va alertar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i als Mossos d'Esquadra, mentre responsables municipals es van dirigir també a la casa, on es va localitzar el cadàver de la dona en el primer pis de l'habitatge.

L'home va exposar diverses versions diferents sobre el que ha passat, al·legant que no l'havia matat, que tenia una ordre d'allunyament respecte de la dona, que va desobeir aquesta ordre per cuidar-la, ja que li portava menjar, i que fins i tot, quan se la va trobar al matí en greu estat, li va fer el boca a boca.

El cadàver de la dona, que estava despullada, era al primer pis, amb rastres de ferides de presumptes agressions anteriors i amb una contusió al cap, segons les fonts informants.

La unitat científica dels Mossos d'Esquadra va registrar les restes de les bosses de l'escombraries corresponents a l'habitatge de la víctima, en les quals van trobar diversos productes químics, per això una de les sospites és que el detingut l'enverinés, encara que aquest extrem l'haurà de determinar l'autòpsia.

L'Ajuntament de Canyelles, amb l'alcaldessa Rosa Huguet al capdavant, s'ha concentrat aquest migdia amb diversos veïns davant l'edifici consistorial per mostrar el seu rebuig a aquest crim masclista, el tercer que hi ha hagut a Catalunya el 2016.

El jutjat d'instrucció número 2 de Vilanova i la Geltrú (Garraf), en funcions de guàrdia, ha obert diligències per la mort violenta d'aquesta dona i ha ordenat el secret de les actuacions.

tracking