Diari Més

Policial

Desmantellen tres plantacions de marihuana al Montmell

​L'operatiu, que també ha comptat amb registres a la província de Barcelona, ha acabat amb 24 detinguts

Desmantellen tres plantacions de marihuana al Montmell

Desmantellen tres plantacions de marihuana al MontmellPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha desmantellat deu plantacions indoor de marihuana gestionades per un clan familiar de narcotraficants. Tres d'aquestes estaven localitzades al Montmell i la resta en diverses poblacions de la província de Barcelona. L'operatiu ha acabat amb 24 detinguts, a qui se'ls imputen delictes de pertinença a organització criminal i frau de fluid elèctric.

Totes les plantacions estaven ubicades en habitatges llogats, en llocs poc concorreguts per evitar ser detectats. L'energia necessària per alimentar les instal·lacions s'obtenia de forma fraudulenta.

Els registres han permès intervenir 2.650 plantes de cànnabis sativa, 2,4 kg de cabdells de marihuana, 50 grams de ketamina, així com una pistola Taser, 32 telèfons mòbils, 40.500 euros en metàl·lic i un vehicle sostret, entre altres efectes.

Clan familiar

L'operació policial va començar el març de 2015 quan els investigadors van conèixer l'existència d'un clan familiar ubicat a Terrassa que es dedicava al cultiu i a la distribució de cocaïna a les comarques de Barcelona.

Les gestions van permetre esbrinar que es tractava d'un grup perfectament organitzat de narcotraficants integrat per membres d'una mateixa família, tots de nacionalitat espanyola. Cadascun d'ells duia a terme una funció determinada en funció dels seus coneixements: jardineria, electricistes, lampistes, conductors, etc.

Els màxims responsables tenien un total de 10 xalets llogats en llocs aïllats, concretament a Corbera de Llobregat, Sant Fost de Campsentelles, Terrassa, Argentona i Vacarisses, a Barcelona, i el Montmell a Tarragona. Els contractes sempre anaven a nom de terceres persones i no acostumaven a estar-hi més de 9 mesos.

Plantacions sofisticades

Els habitatges acollien 10 plantacions indoor de marihuana dotades de completes i sofisticades instal·lacions, valorades en més de 100.000 euros, per aconseguir cultius intensius.

tracking