Diari Més

Miami Platja

Unanimitat al ple de l'Ajuntament demanant l'obertura del CAP les 24 hores

Actualment només hi ha atenció primària i urgent de 24 hores els mesos de juliol i agost

Unanimitat al ple de l'Ajuntament per demanar l'obertura del CAP les 24 hores

Unanimitat al ple de l'Ajuntament per demanar l'obertura del CAP les 24 hores

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els grups municipals representats al Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp han donat suport unànime a sol·licitar formalment al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya l’obertura continuada del servei d’atenció 24 hores al CAP de Miami Platja.

L’Ajuntament ha mostrat, amb aquest acord plenari d’aquest dimecres al migdia, el seu suport a la Plataforma CAP 24 hores Miami Platja, per la seva tasca incansable i desinteressada per millorar els serveis de salut del municipi.

Tots els grups municipals s’han alineat al costat d’aquesta Plataforma i dels ciutadans en aquesta reivindicació justa i necessària per tal que la població tingui una atenció sanitària urgent de proximitat. Cal recordar que la Plataforma ha organitzat en els darrers anys diverses protestes i ha recollit més de 3.500 signatures de suport. Unes mobilitzacions que fins ara no han tingut efectes sobre la postura del Departament de Salut, qui ha considerat, fins ara, que no era necessari tenir permanentment un CAP amb atenció primària i urgent les 24 hores del dia.

Actualment el CAP de Miami Platja només estén la seva atenció primària i urgent a 24 hores durant els mesos de juliol i agost. Aquesta ampliació no té en compte el fet que la temporada turística a Miami Platja i al municipi s’allarga des del mes de març i fins el novembre, mesos durant els quals s’incrementa notablement el nombre d’usuaris potencials que no compten amb un centre de salut proper en cas d’urgència mèdica.

El CAP de Miami Platja atén a una població censada de prop de 8.000 habitants en el seu horari ordinari, quan els centres de salut de Mont-roig i d’altres poblacions veïnes es troben oberts. Aquests 8.000 habitants s’incrementarien potencialment, entre les 21 i les 8 hores, fins als 20.000 habitants que es troben censats al propi municipi i a altres poblacions veïnes, algunes de les quals s’ubiquen a més de 20 quilòmetres de l’Hospital Lleuger de Cambrils i a 35 de l’Hospital Sant Joan de Reus.

tracking