Diari Més

Cultura

Sant Joan Despí vol fer una ruta jujoliana amb Reus i Tarragona

El municipi barceloní, que compta amb molt patrimoni de l'arquitecte modernista tarragoni, presenta un documental sobre la seva obra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Sant Joan Despí està treballant en la creació d’una ruta dedicada a Josep Maria Jujol, en la qual participarien les ciutats de Reus i Tarragona, localitat on va néixer l’arquitecte modernista. Les tres localitats compten amb patrimoni relacionat amb Jujol, un patrimoni que es veurà reflectit també en un nou llibre que està preparant el consistori barceloní.

Sant Joan Despí acullaquest dijous, l'estrena d'un documental sobre Josep Maria Jujol, articulat a partir de mirades-guia, de visions diverses de la realitat i d'experiències quotidianes com a visites guiades o activitats escolars. L'Ajuntament de la ciutat ha assenyalat en un comunicat que "Jujol a Sant Joan Despí", dirigida i produïda per Luis Campo Vidal, dura 26 minuts i representa una primera entrega del documental "Jujol-Gaudí, dos genis de l'arquitectura", que estarà llest al setembre.La base documental d'aquesta mirada polièdrica es complementa amb el testimoni de persones lligades a l'arquitecte, de fonts documentals, d'arxius locals, d'estudiosos i d'artistes.

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha assenyalat la importància que té per a la ciutat l'obra de Jujol i com l'Ajuntament ha aconseguit que obres tan rellevants com la Torre de la Creu o Can Negre siguin de titularitat pública. "Ens dóna una projecció molt destacada, i aquest documental servirà encara més per difondre el llegat de Jujol, moltes vegades desconegut", ha afegit Poveda.

Josep M. Jujol (Tarragona, 16 de setembre del 1879 – Barcelona, 1 de maig del 1949) és un dels exponents més ferms del modernisme català. A Tarragona hi ha poques mostres de la seva obra tot i que n'hi ha alguna de molt notable, com el Teatre Metropol. També se'n conserven al Pallaresos. Precisament, bona part de la seva obra més destacada està ubicada i es conserva a Sant Joan Despí, localitat a la qual va estar molt vinculat l'arquitecte.

Sant Joan Despí vol fer una ruta jujoliana amb Reus i Tarragona

Sant Joan Despí vol fer una ruta jujoliana amb Reus i TarragonaDiari Més

tracking