Diari Més

La durada de les actuacions castelleres, a debat al 6è simposi casteller de Valls

També s'analitzarà l'impacte econòmic i social dels equipaments culturals.

Les durades de les actuacions castelleres, a debat al 6è simposi casteller de Valls

Les durades de les actuacions castelleres, a debat al 6è simposi casteller de VallsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 6è Simposi Casteller que té lloc al voltant de la diada de Santa Úrsula a la ciutat de Valls debatrà enguany les durades de les actuacions castelleres i l'impacte econòmic i social derivats dels equipaments culturals. La jornada es realitzarà la vigília de Santa Úrsula, dissabte 22 d'octubre, i repetirà l'escenari de l'antic Convent del Carme, ja remodelat.

El plantejament realitzat enguany pel comitè organitzadordel Simposiofereix un eix més tècnic com són les durades de les actuacions castelleres, i un altre vinculat a l'economia i les polítiques socials centrat en l'impacte dels equipaments i programes culturals.

El debat sobre la durada de les actuacions ve precedit d'un seguit de mesures ja portades a terme per facilitar l'accés de les colles a les places en les diades més multitudinàries en localitats com Vilafranca del Penedès o Valls, així com per escurçar-ne la durada també a la capital del Penedès o a Tarragona. En el mateix àmbit, es posarà damunt la taula el nombre idoni de colles participants en cada jornada. Es preveu la participació de diferents especialistes i castellers que han pres part en el disseny d'algunes d'aquestes mesures.

L'àmbit de l'impacte econòmic i social dels equipaments i programes culturals s'aborda a partir dels treballs que la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya impulsen i realitzen actualment a la capital de l'Alt Camp per construir el nou Museu Casteller de Catalunya, amb disseny arquitectònic de Dani Freixes, de Varis Arquitectes, i amb projecte museogràfic de l'escenògraf i museògraf Ignasi Cristià. Aquesta taula comptarà amb experiències d'altres ciutats vinculades a la construcció de nous edificis culturals així com al desenvolupament de projectes concrets, alguns dels quals amb clara vocació de projecció internacional. El comitè organitzador ha manifestat l'interès tant en l'impacte en termes econòmics com en el potencial revulsiu social.

El projecte del Museu Casteller

El 6è Simposi Casteller es desenvoluparà durant el matí del dissabte 22 d'octubre i també comptarà amb una obertura gastronòmica que vincularà cuina i castells, així com amb una cloenda protagonitzada pel debat entre els caps de colla de la Joves i la Vella dels Xiquets de Valls, fórmula reeixida en la darrera edició. Les activitats de la Fira de Santa Úrsula es desenvoluparan la setmana del 17 al 23 d'octubre i tindran el seu zenit en la diada de la plaça del Blat diumenge al migdia.

tracking