Diari Més

La Pobla de Montornès

La Pobla de Montornès garanteix el servei l'aigua als veïns sense recursos

Segons el regidor Joan Bonet, no ho farà si l’afectat ho justifica davant Serveis Socials

Denuncien l'augment del 110% del preu de l'aigua a la Pobla de Montornès

Denuncien l'augment del 110% del preu de l'aigua a la Pobla de MontornèsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de la Pobla de Montornès no deixarà sense subministrament d’aigua a cap família que no pugui pagar la factura del servei, si ho justifica davant de Serveis Socials i el departament municipal emet un informe favorable.

Davant les queixes d’un grup de veïns que ha denunciat l’«abusiu» increment de la tarifa de l’aigua, el regidor de Serveis del municipi, Joan Bonet, assegura que l’apujada és inevitable i que, durant dos anys s’ha anat endarrerint. Assegura que, en qualsevol cas, el govern local garanteix aquest servei bàsic a tota la població.

«D’ençà que es va canviar el contracte s’ha anat endarrerint aquest augment. L’anterior contracte contemplava un cabal mínim d’aigua força elevat i sense quota de servei. Això incentiva el malbaratament d’aquest bé. Així, es va baixar el tram primer de consum mínim i es cobra la quota de servei. D’aquesta manera es va passar del 27 metres cúbics per trimestre a cada llar, als 16 metres cúbics, que és una xifra prou raonable», explicava Bonet.

El regidor recordava que s’ha hagut de fer el nou pou per garantir l’abastament d’aigua a tot el municipi i que, amb l’anterior contracta, les instal·lacions encara eren deficitàries. «Abans, una família de tres persones, per exemple, estava pagant entre 29 i 30 euros trimestralment. Ara paga entre 51 i 52 euros, si no se superen els 16 metres cúbics de consum», afegeix Bonet.

Davant la mobilització veïnal per l’increment de la tarifa, Bonet assegura que no s’ha tallat el subministrament d’aigua a cap família sense recursos al municipi, fet que contradiu el grup de veïns que recull signatures i queixes contra Aqualia, l’empresa adjudicatària del servei.

Reunió amb els veïns

El govern local de la Pobla de Montornès té previst reunir-se amb els veïns quan estigui constituïda la nova associació veïnal de la urbanització Castell de Montornès, d’on sorgeixen, de fet, el gruix de les queixes per l’increment de preu del servei.

«No tenim cap inconvenient a parlar amb els veïns i ho farem quan l’agrupació estigui constituïda», es comprometia ahir Bonet, davant les reiterades peticions dels veïns de reunir-se amb l’alcalde del municipi.

La mobilització veïnal va començar al mes de febrer quan, segons els veïns de la Pobla de Montornès, van detectar un augment del «110%» del preu en la factura de l’aigua.

tracking