Diari Més

Salou inicia l'expropiació del Xalet de Pedrol Rius que serà d'ús públic

Adquirirà la finca i l’habitatge per reconvertir-lo en un centre d’interpretació mediambiental

Salou inicia l'expropiació del Xalet de Pedrol Rius que serà d'ús públic

Salou inicia l'expropiació del Xalet de Pedrol Rius que serà d'ús públicDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou expropiarà forçosament el Xalet de Pedrol Rius, ubicat a la Cala Morisca, per tal que els terrenys de l’il·lustre advocat reusenc, que va morir l’any 1992, passin a ser de titularitat pública. El consistori ja va avançar, a finals del mes de març que adquiria la finca per poc més de 850.000 euros i, segons va assegurar a Diari Més, després de negociar amb els propietaris –l’Ajuntament de Reus, el Col·legi d’Advocats de Madrid– i Maria C. Garcia, a qui Pedrol Rius va legar l’usdefruit de la finca.

La fórmula adoptada per l’Ajuntament de Salou és la de l’expropiació forçosa de la finca i tot el que conté, però el consistori salouenc s’hauria assegurat prèviament de què les parts no presentaran al·legacions al procés. És la fórmula més idònia ja que el consistori salouenc podrà adquirir la nua propietat que, en menys d’un 50 per cent, pertany a una altra administració pública, el consistori de Reus, que hauria de subhastar la seva part en cas de voler vendre-la.

El procés per l’expropiació forçosa es va inciar el passat 26 d’abril. Ho aprovava la Junta de Govern Local, que també va aprovar declarar la utilitat pública dels béns i drets afectats pel procés i sotmetre-ho a informació pública. La finca ocupa uns terrenys de 9.072 metres quadrats i el valor del xalet i els jardí està estimat en 850.675,22 euros.

El passat mes de març, el govern salouenc ja va avançar que reservaria la partida al pressupost de 2016 amb la intenció d’adquirir l’habitatge i la seva finca i convertir-lo «en un lloc de referència integrat dins el camí de Ronda i que podria esdevenir un centre d’interpretació mediambiental de la zona».

El xalet de Pedrol Rius està, des de fa anys, en estat ruïnós. Totalment abandonat, brut, desvalisat i ple de grafits a les seves parets, l’habitatge de l’insigne advocat de Reus no és més que el record d’una etapa daurada del personatge. Ocupa, però, un indret privilegiat al Cap Salou: la cala Morisca.

tracking