Diari Més

«Les marques han de seduir el mercat femení i incloure'ns a la seva estratègia»

Gemma Cernuda parlarà sobre comunicar en femení, aquest dimecres, al Dia de l’Emprenedoria

«Les marques han de seduir el mercat femení i incloure'ns a la seva estratègia»

«Les marques han de seduir el mercat femení i incloure'ns a la seva estratègia»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa uns 8 anys la Gemma Cernuda, publicista i fundadora de l’empresa de màrqueting Ellas Deciden, va anar a comprar-se un cotxe acompanyada pel seu marit. Durant la venda, el venedor només va adreçar-se a ella per indicar-li que a la part de darrere del vehicle hi cabien fins a tres cadiretes, i al maleter fins a tres cotxets. La resta d’explicació va anar adreçada, en tot moment, al seu marit, tot i que el cotxe era per a ella.

Aquest és un dels exemples que la publicista exposa per il·lustrar la masculinització del món del màrqueting. «Les marques parlen a les dones en un idioma que no és el nostre, i així no aconsegueixen comprar-nos», afirma Cernuda. I segueix assegurant que cal reeducar tant els comercials com els tècnics, tot i que «hem de ser conscients que no és culpa de ningú, tan sols és la norma que és masculina».

La seva empresa, Ellas Deciden, és una agència que precissament dóna servei a les marques que volen desmasculinitzar-se o aprendre a comunicar-se amb el sector femení, «que ni més ni menys és el 80% del mercat». Segons segueix explicant Cernuda, cal trencar esteriotips i no assumir que el rosa i la dona van units. «Hi ha altres coses més enllà, i això és el que els tècnics en màrqueting de les marques han d’entendre».

Cernuda aposta pel canvi, i creu que realment és possible. «Ara bé, només podrà fer-se realitat si nosaltres, les dones, ens creiem i interioritzem que el poder el tenim nosaltres», deia. Segons el seu criteri, si totes les dones es fan seva aquesta idea, les marques se sentirien pressionades i obligades a connectar amb el sector femení: «Ens han de seduir i incloure’ns en la comunicació de la pròpia empresa», conclou.

Dia de l’Emprenedoria

El dia de l’Emprenedoria del Sud de Catalunya acollirà, aquest dimecres, la conferència de Gemma Cernuda ‘El Decálogo+1 de la Comunicación en Femenino’, on exposarà els 10 valors que atribuïm a allò femení i que, aplicats a les marques i a les estratègies de comunicació, connecten més amb la dona.

El Teatre Auditori de Salou serà l’escenari de la xerrada, que tindrà lloc a les quatre hores. A més d’aquesta conferència, l’emprenedor i empresari fundador d’eyOs i IdeaFoster, Pau Garcia-Milà, oferirà una xerrada a les 9.30 hores; a continuació, tres experts més oferiran sessions sobre publicitat, emprenedoria i màrqueting digital de manera simultània; el dia seguirà amb la xerrada ‘Lean Startup: Emprendimiento Ágil’, a càrrec d’Alfonso Prim, COO i fundador d’Innokabi. A les tres hores, després de la pausa per dinar, serà el torn de la tertúlia ‘Oportunitats al territori’, amb ponents de PortAventura World, del grup d’empreses Blasi, del Mas Martinet viticultors i dels Jocs Mediterranis 2017. Tan bon punt finalitzi la conferència de Cernuda serà el torn de la cloenda i de l’acte de lliurament del Primer Premi New Project 2016, moderat pel reusenc Jordi Gil.

tracking