Diari Més

Tradició

El Ball del Sant Crist de Salomó impressiona Josep Rull

El conseller, juntament amb altres representants de la Generalitat, han assistit a la segona representació de la temporada

El Ball del Sant Crist de Salomó impressiona Josep Rull

El Ball del Sant Crist de Salomó impressiona Josep RullCedida - Pilar Bisa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un centenar de persones, entre actors i actrius, tramoia, tècnics, equips de vestuari, maquillatge i sala han posat en escena aquest diumenge una nova representació del Ball Parlat del Sant Crist de Salomó.

Ha estat la segona funció d’una temporada en què se segueix replantejant la posada en escena d'alguns quadres de l'espectacle amb l'objectiu de millorar l’obra i fer-la mes dinàmica i emotiva. Uns canvis que continuen cridant l’atenció de l’espectador, fet que novament ha permès omplir el temple parroquial, lloc on s'harepresentat l’espectacle, d’arrels medievals, aquest 8 de maig.

Una jornada que ha estat marcada per la visita a Salomó i assistència al Ball de Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que ha estat convidat per l’Ajuntament. En aquest mateix sentit, també han assistit de públic a la representació Quim Nin, Secretari General de Presidència, Cèsar Puig, Secretari General d’Interior, i Trinitat Castro, directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona.

Després de ser rebuts pels membres de la Corporació municipal a la Casa de la Vila i signar el llibre d’Honor, tots ells han fet un passeig pel nucli històric de la vila fins a Cal Cadernal, casa pairal de la família Nin, comerciants de Salomó molt vinculats amb la llegenda i la història del Sant Crist. Tot seguit les autoritats polítiques han visitat als membres de l’Associació Ball del Sant Crist i han assistit a la representació del Ball Parlat.

En acabar, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha assegurat que ha quedat«realment impressionat» per un espectacle«d’altíssim nivell en l’àmbit cultural a Catalunya». Josep Rull ha explicat que, «quan es parla de cultura popular i tradicional fem referència a expressions fetes des del poble i amb gent corrent capaç d’assolir l’excel·lència». El conseller ha afegit que assumeix«el compromís personal d’explicar la tasca que duu a terme el poble de Salomó», ja que «val la pena que tothom conegui expressions que ajuden a sentir-nos orgullosos del nostre país». En aquest sentit, Rull ha sentenciat que «Catalunya és tot això».

Per la seva banda, l’alcalde, Antoni Virgili, ha manifestat que «el fet que Salomó mantingui viva una tradició com aquesta vol dir que tant el municipi com el país tenen molt de futur». Virgili, a més, ha afegit que «aquesta tradició secular és un referent a Salomó i com a Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional és també un bé de tots els catalans».

Les funcions del Ball Parlat del Sant Crist se celebraran encara els propers dos diumenges 15 i 22 de maig. L’espectacle es representaa les 12 del migdia al temple parroquial.

El Ball del Sant Crist de Salomó impressiona Josep Rull

El Ball del Sant Crist de Salomó impressiona Josep RullPilar Bisa

tracking