Diari Més

Policial

Detingut per calar foc a una zona forestal del Catllar amb líquid inflamable

Els Mossos van enxampar l'home amb tres encenedors a l’interior d’una motxilla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 4 de maig, al Catllar (Tarragonès), un home de 52 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vila-seca (Tarragonès), com a presumpte autor d’un delicte d’incendi forestal.

Pels volts de les quatre de la tarda del passat dia 4, els Mossos van ser alertats que hi havia un foc en una zona forestal propera a la urbanització La Cativera d’El Catllar (Tarragonès).

La ràpida actuació dels veïns va aconseguir apagar el foc quan s’havien cremat uns 100 metres quadrats.Gràcies a les dades que va facilitar el vigilant municipal d’El Catllar, els mossos van tenir coneixement de la descripció del possible sospitós. Es tractava d’un home que havia estat vist, pocs minuts abans que comencés el foc, per una carretera propera.

Amb aquesta informació es va muntar un dispositiu que va permetre, poc després, localitzar i detenir, per la mateixa zona de l’incendi, al presumpte autor dels fets. Al detingut se li va intervenir tres encenedors que duia a l’interior d’una motxilla.

Els bombers que van participar en les tasques d’extinció així com els agents forestals, els quals van fer posteriorment la inspecció tècnica al lloc, van comprovar que l’incendi havia estat provocat amb algun tipus de líquid inflamable.

La ràpida coordinació dels diferents serveis i dels veïns va impedir la propagació del foc cap a una gran zona forestal, que hauria afectat nuclis habitats de la urbanització La Cativera d’El Catllar.

El detingut, que tenia nombrosos antecedents, va passar el dia 5 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

tracking