Diari Més

La Pobla de Montornès

Denuncien l'augment del 110% del preu de l'aigua a la Pobla de Montornès

Els veïns, que han recollit 300 signatures i han presentat queixes, recorden el compromís del govern de no apujar el preu

Denuncien l'augment del 110% del preu de l'aigua a la Pobla de Montornès

Denuncien l'augment del 110% del preu de l'aigua a la Pobla de MontornèsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de veïns de la Pobla de Montornès ha recollit més de 300 signatures i ha presentat més de 40 fulls de reclamacions al Departament de Consum de la Generalitat de Catalunya per l’increment desmesurat del rebut del subministrament d’aigua: el mes de febrer van haver de pagar un 110% més que el mes anterior per aquest concepte.

L’empresa que gestiona el subministrament de l’aigua a la Pobla de Montornès és Aqualia SA, la mateixa adjudicatària del servei del municipi a Sant Jaume dels Domenys, on l’increment abusiu de la tarifa de l’aigua té també els veïns en peu de guerra. A la Pobla de Montornès, tal com succeeix a Sant Jaume dels Domenys, la companyia Aqualia gestionarà el servei per un període de 25 anys.

Davant l’increment en el rebut de l’aigua, el mes de febrer passat el grup de veïns de la Pobla de Montornès va sol·licitar una reunió amb l’alcalde del municipi, però no van obtenir cap resposta. Segons els veïns, després d’esperar cert temps, «aquest cop sí que vam rebre la resposta per escrit, però, en comptes d’emplaçar-nos a una data per la reunió sol·licitada, ens comuniquen que consultem la pàgina web de la Generalitat de Catalunya, a l’apartat sobre l’aigua i els preus».

Els veïns que han començat a mobilitzar-se pel preu de l’aigua es mostren indignats amb la postura adoptada pel consistori. «Recordem que l’alcalde es va comprometre a què, durant els dos primers anys, no hi hauria cap increment en la factura de l’aigua i que, durant el tercer, tampoc s’incrementaria més enllà del 3% de l’IPC (Índex de Preus al Consum), que va tancar el 2015 en 0,0 i, actualment, en -0,8».

L’Ajuntament de la Pobla de Montornès va adjudicar el contracte de gestió del servei municipal d’abastament d’aigua i manteniment del clavegueram, a Aqualia Gestión Integral del Agua S.A. Ho va fer per un termini de temps de 25 anys, període que els veïns consideren també excessiu, atenent a l’augment de preu de la tarifa. «No entenem com aquesta corporació ha permès aquest augment tan abusiu, així com tampoc s’entén com pot hipotecar per 25 anys la decisió dels propers consistoris, quan el que decideix avui el futur dels habitants de la Pobla només té crèdit per tres anys», afegeixen els veïns.

El passat mes de febrer, quan van començar a sorgir les queixes veïnals l’Ajuntament va justificar l’augment a la nova quota del servei i a la pujada de tarifes i cànons aplicades per l’Agència Catalana de l’Aigua.

En peu de guerra

«Els veïns i veïnes de la Pobla de Montornès seguirem lluitant per defensar els nostres interessos, com també ho estan fent a Sant Jaume dels Domenys, la mateixa ciutat de Barcelona i altres poblacions que avui estan lluitant per la gestió de l’aigua, així com altres serveis que els municipis estan obligats a donar», afegeixen els veïns.

tracking