Diari Més

Cambrils vol localitzar a les Pubilles i els Hereus dels últims 50 anys

L’Ajuntament retrà homenatge als participants en el Pubillatge en un acte el pròxim 3 de juny

Cambrils busca pubilla i hereu

Cambrils busca pubilla i hereuCedida - Ariadna Escoda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Cambrils celebrarà enguany els 50 anys de Pubillatge al municipi. Ho farà el 3 de juny, en un acte durant el qual retrà homenatge a totes aquelles persones que han format part d’aquest món.

Aquest 2016 es commemoren els 50 anys del Pubillatge a Cambrils. L’any 1966 va ser la primera vegada que es va fer l’elecció de les Pubilles, coincidint amb la Fira de l’Ascensió, segons ha informat l’Ajuntament de Cambrils. Des d’aleshores cada any hi ha hagut noies que s’han presentat individualment o com a representants d’alguna entitat. Amb els anys s’han incorporat noves eleccions com la Pubilla Infantil (1969), l’Hereu Infantil (1980), l’Hereu de Cambrils (2007), i el Fadrí de Cambrils el (2009).

Representació del municipi

L’elecció de les Pubilles i Hereus es fa coincidint amb la Fira de Cambrils, (finals de maig i primers de juny) i durant tot un any representen el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals de Cambrils, des del mes de juny coincidint amb la Fira de Cambrils fins al Pregó de la Fira de l’any següent, a finals del mes de maig.

Des de l’Ajuntament de Cambrils es vol retre un homenatge a totes les persones que han format part del món del Pubillatge a Cambrils, Pubilles, Damisel·les, Pubilles infantils, Hereus, Fadrins i Hereus infantils, amb un acte el divendres 3 de juny a les 20 hores en l’entorn del recinte firal i una exposició fotogràfica que tindrà lloc durant els dies de la Fira a l’estand institucional i que a posteriori, durant el mes de juny, es podrà veure a la sala d’actes del centre Cultural.

Pel que fa a l’acte d’homenatge del dia 3 de juny, es demana que totes les persones que han format part del Pubillatge de Cambrils, al llarg dels 50 anys, comuniquin al Departament de Festes la seva assistència a l’acte, a través del telèfon 977 794 579, al les extensions 3081 i 3082 o a través del correu electrònic festes@cambrils.org i que ho facin extensiu a altres pubilles i hereus que pugui ser que no quedin assabentats de l’acte. Més endavant se’ls farà arribar una invitació personal per part de l’Ajuntament de Cambrils.

En els 50 anys de pubillatge a Cambrils hi hagut: 50 Pubilles de Cambrils; 98 Damisel·les de Cambrils; 8 Hereus de Cambrils; 4 Fadrins de Cambrils; 46 Pubilles infantils de Cambrils; 35 Hereus infantils. El consistori espera agrupar-los a tot per celebrar un gran acte el 3 de juny, a les vuit del vespre.

tracking