Diari Més

Medi ambient

Tarragona té unes platges de bandera

La demarcació ha obtingut un total de 40 banderes blaves, dues més que al 2015

Tarragona té unes platges de bandera

Tarragona té unes platges de banderaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona suma un total de40 banderesblavesa les platges (38 el 2015) i 6 als ports (7 el 2015) i es consolida com la demarcació amb és distincions de Catalunya.L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha donat a conèixer aquest dijous la relació de banderes blaves atorgades pel jurat internacional a les platges i ports de l'Estat espanyol.Catalunya ha obtingut enguanyun total de122 distincions (98 platges i 24 ports).

Les platges de Girona han perdut una bandera respecte el 2015 i passen a tenir-ne 30. Els ports d'aquesta demarcació mantenen les 9 distincions de l'any passat. Barcelona és la demarcació que ha registrat el major increment i les seves platges han guanyat 8 banderes respecte l'any anterior passant a tenir-ne 28. Els ports de Barcelona mantenen les 9 distincions de 2015.

El president de l'ADEAC, José Ramón Sánchez, ha destacat la bona relació de la seva associació amb les institucions catalanes i ha volgut desvincular el lliurament d'aquests guardons de la situació política entre Catalunya i Espanya. «Nosaltres estem en un altra cosa i el que volem és canviar el món», ha assenyalat Sánchez després de ser preguntat per l'increment de distincions a les platges catalanes.

Sánchez ha valorat l'increment de Banderes Blaves a Catalunya assegurant que en aquest territori hi ha «una excel·lent situació perquè en matèria d'educació i informació ambiental és una de les millors».

Catalunya (98) és el tercer territori de l'Estat amb més banderes blaves a les platges per darrere de Galícia (123), i del País Valencià (125), i se situa per davant d'Andalusia (76), de Balears (45) i de Canàries (45). En canvi, és el territori on més incrementa el número de banderes blaves a les platges (9), seguit del País Valencià (5), les Canàries, Múrcia, Astúries i el País Basc (4).

El rànquing del conjunt de distincions entre platges i ports també l'encapçala Galícia amb 141 banderes blaves (123+18), seguida del País Valencià amb 139 (125+14), Catalunya amb 122 (98+24) i Andalusia amb 92 (76+16).

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l'atenció a persones amb discapacitat, i l'oferta complementària i educativa, entre altres.

tracking