Diari Més

Oberta la inscripció 'online' a la marató on als avituallaments s'hi pot beure vi

La tercera edició de la Marató del Priorat, que es disputa l'1 d'octubre, estrena web per atraure la participació de turistes

Oberta la inscripció 'online' a la marató on als avituallaments s'hi pot veure ve

Oberta la inscripció 'online' a la marató on als avituallaments s'hi pot veure veDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim 1 d'octubre es disputarà la tercera edició de la Marató del Priorat, que ja compta amb mig centenar d'inscrits provinents d ela campanya que es va fer durant la Fira del Vi de Falset. Aquest passat dilluns l'organització va obrir les inscripcions 'online' per alguna de les dues modalitats de la cursa, la Marató o la Mitja. Les inscripcions poden formalitzar-se través del web www.maratodelpriorat.com i fins el proper 13 de juny es mantindran els preus de sortida de la cursa. L'organització enguany ha modernitzat aquesta web i se n’ha facilitat la navegació i l’accessibilitat. S’ha traduït a l’anglès i al francès amb l’objectiu de consolidar la dimensió internacional del certamen esportiu que l’any passat ja va comptar amb corredors francesos, holandesos, alemanys i polonesos i el primer any amb italians.

En aquesta tercera edició, la Marató del Priorat manté el recorregut per un total de sis termes municipals de la comarca del Priorat incloent la Vilella Alta que es va estrenar en el recorregut el 2015.

La sortida i l’arribada de la III Marató del Priorat seran novament a l’edifici modernista de la Cooperativa de Falset-Marçà, a Falset. La cursa transcorrerà per camins, pistes i corriols, i travessarà vinyes i paisatges espectaculars.

Es podrà escollir entre dues distàncies: la Marató i la Mitja. Són proves exigents i cal tenir en compte que el Priorat no és una comarca plana. La cursa és de muntanya i, encara que no vol ser extremadament dura, tindrà uns 1.000 metres de desnivell positiu a la Marató i uns 500 més a la Mitja.

L’organització donarà temps suficient perquè qualsevol participant les pugui acabar. D'aquesta manera, la Marató està oberta a tots els participants, des dels esportistes d’elit fins als aficionats a les curses, excursionistes i corredors populars.

Tastos de vi i cultura

Als punts d’avituallament, i amb la col·laboració de prestigiosos cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat, s’oferiran degustacions de productes de la terra i de vi. També hi haurà begudes isotòniques, aigua, gels i altres productes propis de les curses.

També es podrà gaudir, amb l’oferiment dels ajuntaments de la zona i de les associacions i entitats del territori, de les activitats culturals i festives típiques de les poblacions per on transiti la Marató. No faltarà la música en directe en cada avituallament, i altres activitats creatives.

D'acord amb el que estableix l'organització: «Qui ho desitgi podrà córrer disfressat – i si és amb motius de vi, encara millor- per donar un toc més lúdic a la jornada. L’objectiu de la Marató no és altre que passar-ho bé, més enllà del temps necessari que calgui per completar-la.»

tracking